categorieontmoeting
wanneermaandag 5 juni 2017
beginttijd12:00 uur
eindtijd16:00 uur
 titelOpen Dag Grootseminarie Neocatechumenaat
beschrijving

Op Tweede Pinksterdag (maandag 5 juni) is er een Open Dag in grootseminarie Redemptoris Mater, dat gevestigd is in Huize Blankenberg in Cadier en Keer. Van 12.00 uur tot 16.00 uur leiden de priesterstudenten gasten rond door het gebouw en presenteren zij zich aan de bezoekers.

Het bisdom Roermond kent twee grootseminaries. Naast het diocesaan seminarie Rolduc in Kerkrade is dat het diocesaan missionair grootseminarie, dat sinds 2012 in Cadier en Keer gevestigd is. Het is de priesteropleiding van studenten van de katholieke beweging De Neocatechumenale Weg. Momenteel wonen er twaalf studenten en enkele priesters.

Wie zijn toch die jongemannen die nu in Huize Blankenberg wonen? Wat gaan ze in de toekomst doen, als ze priester worden? Wat doen ze hier in Limburg? En hoe ziet het markante gebouw er tegenwoordig uit? De Open Dag is een mooie gelegenheid om een kijkje in het gebouw te nemen en kennis te maken met de gemeenschap die er woont.

Het seminarie is te vinden op het adres Blankenberg 1 in Cadier en Keer.

info

www.bisdom-roermond.nl

locatieBlankenberg 1
plaatsCadier en Keer (Limburg)
doelgroep

Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd.

© Copyright 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever

Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl
info@rkactiviteiten.nl