categorielezing
wanneerzondag 11 juni 2017
beginttijd14:30 uur
 titelWitte Pater Jan Heuft - Algerije
beschrijving

Onderwerp
Missionaris in huidig Algerije, dialoog met de Islam en opvang van vluchtelingen

Spreker
Missionaris van Afrika (Witte Pater) Jan Heuft uit Algiers/Heijthuizen

Locatie
Erfgoedcentrum Nederlands Kloosterleven
Kloosterlaan 24, 5435 XD Sint Agatha (bij Cuijk)

Tijd
zondag 11 juni om 14.30 uur.
Expositie open van 13.00-17.00 uur.

Entree
Gratis

Aanleiding
Open Kloosterdag in het Kruisherenklooster in St. Agatha. Tevens expositie De Witte Karavaan, 150 jaar Witte Paters en Witte Zusters in Afrika, die tot eind oktober te zien is in het Erfgoedcentrum Nederlands Kloosterleven in hetzelfde gebouw.

Witte Pater Jan Heuft
Witte Pater Jan Heuft zal tot 16 juni in Nederland zijn en neemt de gelegenheid te baat om te vertellen over zijn werk in Algerije, waar hij al 48 jaar missionaris is. Hij vertelt over zijn positie als missionaris in een moslimland, wat betekent dit in de 21e eeuw? Hoe ziet zijn ‘missie’ er tegenwoordig uit? Wat drijft hem hierin, hoe krijgt het charisma van de Witte Paters hedentendage vorm en wat komt er zoal op zijn pad? Wat zijn de belangrijkste problemen en uitdagingen waar hij voor staat? Is er een dialoog mogelijk tussen christenen en moslims? Hoe ziet de vluchtelingenthematiek er bij hem in Algerije uit? Zijn er parallellen met de situatie in ons land?

Pater Jan Heuft was eerst hoofd van een middelbare school in Kabylie. Daarna heeft hij zich gespecialiseerd in het dovenonderwijs en was hij 35 jaar lang leraar aan het Nationale DovenInstituut in Algiers. De laatste 15 jaar is hij hoofd van de Interconfessionale Stichting ‘Rencontre et Developpement’, die steun geeft aan mensen in nood, met name aan gestrande migranten in Algerije. Hij heeft tevens verschillende functies bekleed in het bisdom van Algiers en binnen de Provincie Noord-Afrika van de Missionarissen van Afrika.

info

(0411) 60 27 61
www.wittezusters.nl

locatieErfgoedcentrum Nederlands Kloosterleven, Kloosterlaan 24
plaatsSint Agatha (Noord-Brabant)
doelgroep

Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd.

© Copyright 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever

Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl
info@rkactiviteiten.nl