categoriebedevaart
wanneerdinsdag 25 juli 2017
beginttijd09:00 uur
eindtijd16:00 uur
 titelPelgrimswandeling - Thorn naar Maaseik
beschrijving

Op het jaarfeest van de heilige Jacobus de Meerdere organiseert de Stichting Pelgrimswegen & Voetpaden (SPV) in samenwerking met het Pelgrimspastoraat van Bisdom Hasselt (B) een pelgrimswandeling vanuit Thorn naar de Jacobuskerk (de Kruisherenkerk) in Maaseik (B).

De tocht begint met een inleiding en pelgrimszegen om 09.00 uur in kerk van Thorn. Om 12.30 uur is er een gebedsdienst in Maaseik samen met pelgrims die vanuit andere Belgische plaatsen te voet hierheen zijn. Daarna is er naast de kerk een gezamenlijke picknick. Om 14.00 uur begint de wandeling terug naar Thorn, dat rond 16.00 uur wordt bereikt. De totale rondwandeling is 22 km lang.

De bezinningsmomenten staan in het teken van pelgrimsverhalen en legendes over pelgrims en heiligen die hun stempel hebben gezet op de geschiedenis van de plaatsen onderweg: de H.Ansfried (Thorn), St.Martinus (Kessenich), St.Lambertus (Geistingen), St.Servatius (Ophoven), St.Harlindis en Relindis en de H.Willibrord (Aldeneik) en uiteraard de H.Jacobus (Maaseik).

Het Bisdom Hasselt viert dit jaar het 50-jarig bestaan en doet dat onder meer met bijzondere pelgrimswandelingen, zoals deze in samenwerking met de Nederlandse SPV. Deelname is gratis (een vrije gave wordt op prijs gesteld).

Opgave vooraf is niet nodig.

info

www.spvlimburg.nl

locatieAbdijkerk, Kerkberg 2
plaatsThorn (Limburg)
doelgroep

Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd.

© Copyright 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever

Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl
info@rkactiviteiten.nl