categorieliturgie
wanneerdinsdag 15 augustus 2017
beginttijd19:00 uur
 titelMaria Tenhemelopneming Schoonhoven
beschrijving

Op 15 augustus, wordt jaarlijks wereldwijd het feest van ‘Maria Tenhemelopneming’ gevierd. Dit Hoogfeest wordt in de parochiekerk van de
H. Bartholomeus in Schoon­hoven feestelijk gevierd.

Maria heeft bij veel gelovigen een belangrijke plaats. Er worden veel kaarsjes bij haar opgestoken worden. Zij is onze voorspreekster.

Er zal om 19.00 uur een Eucharistie­viering zijn, muzikaal ondersteund door het koor. Voor kinderen is er kinderwoorddienst. Na de vie­ring trekken wij in processie naar de Lourdes­grot, om Maria te groeten. Deze grot is een nabootsing van de verschijning van Maria aan het meisje Bernadette in Lourdes. Het is een prachtige plek, waar u ook op andere momenten welkom bent om te bidden.

Meisjes lopen als bruidsmeisjes mee in de processie. Maria wordt gezien als de bruid van God.

Als afsluiting is er een gezellig samenzijn, bij goed weer in de pastorietuin, anders in ons parochiehuis “De Overkant.”

info

www.bartholomeusparochie.nl

locatieBartholomeuskerk, Wal 61
plaatsSchoonhoven (Zuid-Holland)
doelgroep

Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd.

© Copyright 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever

Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl
info@rkactiviteiten.nl