categorielezing
wanneerzondag 10 september 2017
beginttijd14:30 uur
 titelPresentatie Witte Zusters in Afrika
beschrijving

Op zondag 10 september 2017 om 14.30 uur wordt een presentatie gehouden over het werk van de Witte Zusters in Afrika door Zr. Tiny Hölscher.

“Op onze oude dag moesten we terug naar Nederland en dat was moeilijk. Ons hele leven was gericht op Afrika. Maar dingen veranderen en wij bewegen mee. Onze missie blijft, ook in Nederland” (citaat van Zr Tiny Holscher uit het boek ‘Dragers van Hoop, een leven lang missie. 150 jaar Missiezusters van OLV van Afrika’, p. 101).

Zr. Tiny Hölscher is geboren in 1929 en ingetreden bij de Missiezusters van O.L.V. van Afrika (oftewel de Witte Zusters) in 1952. Ze heeft o.a. als lerares gewerkt in Oeganda, Tanzania en Kenia en heeft altijd veel te maken gehad met de vorming en toerusting van de jonge zusters, ook van de Afrikaanse zustercongregaties. Ze is provinciaal overste geweest van de provincie Nederland. Zr. Tiny vindt het van belang dat het oorspronkelijk charisma van stichters Kardinaal Lavigerie en Mère Salomé zichtbaar en onder de aandacht blijft en nog steeds als inspiratiebron kan dienen voor missionarissen en anderen, oud en jong, in Afrika en in Europa.

In haar powerpointlezing gaat het over de oorsprong van dit charisma, de ontwikkeling ervan in de hedendaagse samenleving, leven en werk van vroeger en nu van de Witte Zusters in Afrika en Nederland. Ook op hoge leeftijd voelen deze vrouwen zich nog altijd missionaris en zetten zij zich in voor gerechtigheid en vrede, interculturele dialoog en ontmoeting, onder meer in het Wereldhuis in Boxtel.

De lezing duurt ongeveer drie kwartier. Daarna is er gelegenheid voor vragen en discussie en kunt u de expositie ‘De Witte Karavaan, 150 jaar Witte Paters en Witte Zusters in Afrika’ bezoeken en het boek ‘Dragers van Hoop, een leven lang missie’ aanschaffen (10 euro).

Locatie: Erfgoedcentrum Nederlands Kloosterleven, Kloosterlaan 24, 5435 XD St. Agatha (bij Cuijk).

Aanmelding graag op info@erfgoedkloosterleven.nl of tel. 0485-311007.

Toegang is gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Het Erfgoedcentrum is op zondag open van 13.00-17.00 uur. In het Poortgebouw is koffie/thee en kloosterkoek verkrijgbaar. Ook is de prachtige kloostertuin open voor bezichtiging.

info

(0485) 31 10 07
info@erfgoedkloosterleven.nl
www.erfgoedkloosterleven.nl
www.wittezusters.nl

locatieErfgoedcentrum Nederlands Kloosterleven, Kloosterlaan 24
plaatsSint Agatha
doelgroep

Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd.

© Copyright 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever

Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl
info@rkactiviteiten.nl