categoriecultuur
wanneerzondag 24 september 2017
beginttijd12:30 uur
eindtijd17:00 uur
 titelTapijt voor vrede
beschrijving

Mensen met elkaar verbinden in plaats van uitsluiten is de basisgedachte achter het Tapijt voor vrede, dat na de kerkdienst in de Domkerk vanaf de ingang van de kerk op een deel van het Domplein zal worden gelegd. Ieder die kan en wil meedoen is welkom: kerkgangers en voorbijgangers, jong en oud, Nederlanders en anderlanders. Het vredesteken en de vredesduif zullen als centrale motieven op allerlei plekken in het tapijt herkenbaar zijn.

Het Tapijt voor vrede is een idee van Marianne van Heeswijk, beeldend kunstenaar uit Den Bosch. Het wordt gemaakt van materiaal dat gewoonlijk als afval wordt gezien: doppen van flessen in allerlei kleuren en dekseltjes van potjes, oude LP’s en CD’s krijgen in het kunstwerk een nieuw leven. Vertegenwoordigers van andere kerken en geloofsgemeenschappen in Utrecht en vluchtelingenorganisaties worden van harte uitgenodigd om mee te doen. Het tapijt voor de vrede wordt gelegd op zondag 24 september vanaf ongeveer 12.30 tot 17.00 uur.

info

Hanna Ploeg
(06) 53 78 96 47

communicatie@domkerk.nl
www.domkerk.nl

locatieDomkerk, Achter de Dom 1
plaatsUtrecht (Utrecht)
doelgroep

Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd.

© Copyright 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever

Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl
info@rkactiviteiten.nl