categoriefestiviteit
wanneerzondag 15 oktober 2017
beginttijd10:30 uur
eindtijd17:30 uur
 titelMgr. Woorts bij Calixtusfeest
beschrijving

Sinds de middeleeuwen is paus en martelaar Calixtus I de patroonheilige van de Groenlose kerk én van de stad Groenlo. Jaarlijks wordt rond zijn gedachtenis het St. Calixtusfeest gevierd, dit jaar is dat op zondag 15 oktober. Dit keer is de Utrechtse hulpbisschop H.W. Woorts celebrant tijdens de feestelijke Hoogmis die om 10.30 uur aanvangt.

Concelebrant is pastoor H.A.M. de Jong van de St. Paulus parochie, het gemengd koor van de basiliek verleent zijn medewerking aan deze viering. Na afloop van de Mis is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten bij een kop koffie of thee. Het St. Calixtusfeest wordt om 17.00 uur afgesloten met de gezongen Vespers. De door architect Jan Stuyt ontworpen St. Calixtuskerk (Kerkstraat 8) is een Rijksmonument en werd op 16 juli 2014 door paus Franciscus verheven tot ‘basilica minor’.

info

(0544) 46 46 63 (maandag t/m donderdag 10.00-15.00 uur)
secretariaat@stpaulusparochie.nl
www.stpaulusparochie.nl

locatieSt. Calixtuskerk, Kerkstraat 8
plaatsGroenlo (Gelderland)
doelgroep

Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd.

© Copyright 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever

Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl
info@rkactiviteiten.nl