categorieconferentie
wanneerzaterdag 4 november 2017
beginttijd10:00 uur
eindtijd16:00 uur
 titelJaarlijkse Open Doors-dag
beschrijving

Op zaterdag 4 november 2017 van 10.00 tot 16.00 uur wordt in de Utrechtse Jaarbeurs de jaarlijkse Open Doors-dag gehouden. Er is een dagprogramma voor volwassenen én kinderen.

Sprekers
Ruud Kraan, directeur van Open Doors Nederland, leidt de dag.

Voorganger Jurjen ten Brinke spreekt over het thema ‘Geloven in de toekomst’. Daarbij vertelt hij over zijn ontmoetingen met de vervolgde kerk en over de lessen die Nederlandse christenen van hen kunnen leren.

De 22-jarige Frederick Gitonga uit Kenia ontsnapte twee jaar geleden aan de dood tijdens een grote aanslag van al-Shabaab op zijn universiteit. Ruim honderd studenten raakten gewond en meer dan 147 christenen kwamen om. Hij vertelt hoe hij omging met het verlies en de trauma’s, maar ook over zijn verlangen om anderen te helpen.

Priester Athanasios (37) dient op een plek waar niemand wil zijn: de Syrische stad Homs. Dagelijks zijn er aanslagen, bombardementen en ontvoeringen. Hij woont hier met zijn vrouw en drie kinderen en is vastbesloten zijn gemeente op deze plek te blijven dienen. Open Doors ondersteunt hem en het goede werk dat zijn kerk doet voor de inwoners van Homs.

info

www.opendoors.nl/dag

locatieJaarbeurs
plaatsUtrecht (Utrecht)
doelgroep

Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd.

© Copyright 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever

Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl
info@rkactiviteiten.nl