categoriecursus
wanneerzaterdag 18 november 2017
beginttijd10:00 uur
eindtijd17:00 uur
 titelStudiedag De Bijbel begrijpen
beschrijving

Studiedag De Bijbel Begrijpen: Is Jezus ook de God van het Oude Testament? Redding, geweld en barmhartigheid.

Studiedag H. Johannes 
Spreker: Pater Pierre-Thomas, Bijbelse theoloog

Pater Pierre-Thomas heeft een gedetailleerde kennis van het Oude Testament dankzij zijn studie van de Hebreeuwse en Griekse teksten. Tijdens deze studiedag zal hij het voor ons mogelijk maken om een dieper begrip te krijgen van de betekenis van de Pentateuch (de eerste 5 boeken van het Oude Testament, de boeken van Mozes). Hoe moeten we begrijpen wat er geschreven staat over de schepping, over oorlog en geweld, gezag, leiding, bevrijding, liefde en genezing? Voor een moderne geest zijn dit thema’s die moeilijk op onpartijdige wijze te onderzoeken zijn.

Pater Pierre-Thomas Pidault csj, is een broeder van Sint Jan, geboren in Frankrijk en wonend in Brussel. Hij volgde Bijbelse Studies aan de Gregorianum Universiteit in Rome en heeft thans een functie aan de Universiteit van Leuven waar hij een doctoraat in bijbelse theologie aan het voorbereiden is. Hij geeft les aan de universiteit van Leuven en aan de École St. Jean, het instituut voor filosofie en theologie van de Congregatie van St. Jan.

Kosten
De kosten voor de studiedag bedragen 15 euro. Graag inschrijven via de website!

info

johannesacademie.nl/nl/jac/activiteiten/studiedagen/evenement/5986-studiedag-de-bijbel-begrijpen.html

locatieThomas a Kempis Leerhuis
plaatsUtrecht (Utrecht)
doelgroep

Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd.

© Copyright 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever

Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl
info@rkactiviteiten.nl