categorieliturgie
wanneerwoensdag 28 maart 2018
beginttijd19:00 uur
 titelChrismamis Bisdom Roermond
beschrijving

Een belangrijke viering in ieder bisdom is de jaarlijkse Chrismamis. In Limburg wordt die steeds op de vooravond van Witte Donderdag gehouden. Dit jaar is dat op woensdag 28 maart.

Tijdens deze mis worden de heilige oliën (waaronder het chrisma) gezegend, die parochies gebruiken bij doopsels, vormsels en het sacrament der zieken. Vanuit bijna alle parochies in ons bisdom gaan die avond vertegenwoordigers naar Roermond, om de viering bij te wonen en de oliën mee te nemen. Het is elk jaar echt een samenkomen van het hele bisdom. Tijdens de Chrismamis wordt ook de instelling van het priesterschap gevierd. Daarom doen aan de viering ook elk jaar veel priesters mee, die dan hun wijdingsbelofte vernieuwen.

De Chrismamis begint op 28 maart om 19.00 uur in de Sint-Christoffelkathedraal aan de Markt in Roermond.

Iedereen is van harte welkom.

info

www.bisdom-roermond.nl

locatieChristoffelkathedraal, Kraanpoort
plaatsRoermond (Limburg)
doelgroep

Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd.

© Copyright 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever

Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl
info@rkactiviteiten.nl