categorieliturgie
wanneerwoensdag 28 maart 2018
beginttijd19:00 uur
 titelChrismamis Aartsbisdom Utrecht
beschrijving

De jaarlijkse Chrismamis voor het Aartsbisdom Utrecht vindt altijd plaats op woensdagavond in de Goede Week. In 2017 is de Chrismamis dus op woensdag 28 maart. Traditiegetrouw wordt de Chrismamis gevierd in de Onze Lieve Vrouwekerk te Apeldoorn (Hoofdstraat 18).

De Chrismamis is een viering voor het gehele bisdom. Iedereen is dan ook van harte welkom. Evenals vorig jaar worden de vertegenwoordigers van alle locaties uitgenodigd om iets mee te brengen voor de Voedselbank Apeldoorn en de Kledingbank van de Gemeenschap van Sant’Egidio Apeldoorn.

Tijdens deze Eucharistieviering vindt de zegening plaats van de olie voor de zieken en geloofsleerlingen, alsook de wijding van het Chrisma voor het doopsel, het vormsel, de priesterwijding en de consecratie van kerken en altaren. Tijdens de Chrismamis vernieuwen de priesters hun wijdingsbeloften.

info

www.aartsbisdom.nl

locatieOnze Lieve Vrouwekerk, Hoofdstraat 18
plaatsApeldoorn (Gelderland)
doelgroep

Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd.

© Copyright 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever

Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl
info@rkactiviteiten.nl