categoriebedevaart
wanneerzaterdag 24 t/m zondag 25 maart 2018
beginttijd10:15 uur
eindtijd16:15 uur
 titelKloosterwandeling
beschrijving

De Wandelmaat organiseert regelmatig wandeltochten.

‘Volksdevotie en gezondheidszorg in Twente’

Zaterdag 24 en zondag 25 maart 2018

Op zaterdagmorgen ontmoeten wij elkaar om 10.15 uur voor het station van Oldenzaal. We beginnen met een korte wandeling naar museum De Pelgrim. In een tweetal armenhuisjes aan de Hofmeijerstraat vind je een unieke collectie voorwerpen, die het verhaal van de katholieke volksdevotie vertellen. Het is een met liefde opgezet klein museum, waar je door de initiatiefneemster koffie of thee aangeboden krijgt. Hier openen we onze kloosterwandeling. Uiterlijk half twaalf gaan we op pad.

We lopen eerst naar Beuningen waar we na enkele korte pauzes tegen half drie aankomen. De wandeling voert ons door een afwisselend en glooiend landschap met bos en akkers en langs kleine ‘bergjes’, zoals Tankenberg en Paasberg. In het café te Beuningen bieden we een kop soep aan, waarna we onze weg vervolgen.

In het centrum van Denekamp brengen we een kort bezoek aan de oude Nicolaaskerk en de houden ook nog even stil bij het standbeeld van de zusters van Denekamp. Daarna moeten nog ruim drie kwartier lopen, eerst nog een stuk dwars door het dorp om daarna Huize Elisabeth te bereiken dat net buiten Denekamp in het buitengebied van Noord-Deurningen ligt. We zijn op tijd om de vespers bij te wonen in de kloosterkerk en ‘s avonds hebben we een gesprek met een zuster over deze bijzondere Franciscaanse congregatie, die veel betekend heeft in het katholieke leven en de gezondheidszorg in Twente.

De zondagochtend staat in het teken van rust. Voor de liefhebbers is er een vroege stiltewandeling van half zeven tot half acht. Na het ontbijt kun je naar het ochtendgebed (lauden) en om 9.30 uur is er de viering van de mis met eucharistie. Ook kan men in de loop van de ochtend nog een bezoek brengen aan de expositie van de zusters, die onderdeel uitmaakt van het gastenverblijf. Aan het eind van de ochtend ronden we gezamenlijk ons verblijf in het klooster af. Direct na het warme middageten wandelen we terug richting Oldenzaal langs het prachtige landgoed van Huize Singraven. Aan de weg van Denekamp naar Oldenzaal stappen we op de bus naar het station, waar we rond 16.00 uur aankomen en afscheid nemen van elkaar.

info

www.dewandelmaat.nl/kloosterwandelingen/volksdevotie-en-gezondheidszorg-in-twente-denekamp

locatieHuize Elisabeth, Zusters Franciscanessen, Gravenallee 30
plaatsDenekamp (Overijssel)
doelgroep

Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd.

© Copyright 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever

Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl
info@rkactiviteiten.nl