categoriebedevaart
wanneervrijdag 9 t/m maandag 12 november 2018
beginttijd11:00 uur
 titelKloosterwandeling
beschrijving

De Wandelmaat organiseert regelmatig wandeltochten.

‘Stad en ommelanden in de Brabantse Kempen’

Vrijdag 9 t/m maandag 12 november 2018

Te midden van de velden, vennen en bossen bidden en werken de zusters Trappistinnen. Wij zijn een paar dagen te gast in de Brabantse Kempen om iets van de sfeer en de stilte te proeven die kenmerkend zijn voor dit klooster. We wandelen, soms in stilte, maken de getijdengebeden mee en brengen een bezoek per trein aan Antwerpen, waar een gids ons rondleidt. Ook aan de abdij van Westmalle zullen we, maar nu te voet, een bezoek brengen. Wandelen, rust, stilte en psalmgezang:  een oase in een vaak rumoerige wereld.

Na de opening - op de wijze van De Wandelmaat - staat de vrijdag in het teken van kennismaken. Met elkaar en met het kloosterleven. We doen dit door gebedsdiensten bij te wonen en een middagwandeling te maken. Na 21.30 uur geldt de nachtstilte in het klooster. Tijdens ons verblijf maken we kennis met het leven van monialen (vrouwelijke monniken). Zij leven volgens de regel van Sint Benedictus (480-547). Stilte en gebed vormen het hart van hun bestaan. Zij nodigen u van harte uit deze stilte en dit gebed met hen te delen. 

De zusters kennen zeven gebedsmomenten en drie vaste tijdstippen voor de maaltijden. We volgen zoveel mogelijk het kloosterritme. Daar tussendoor gaan we wandelen, er is een gesprek met één van de zusters en we horen en zien meer over het kloosterleven, bijvoorbeeld ook via een dvd. In het klooster is het overwegend stil. Een goede plek om innerlijke rust te vinden. Voor de zusters is dat zeker belangrijk, want zij zoeken God in de stilte. Ook tijdens het ontbijt en de avondboterham wordt er niet gesproken. 

Op maandag sluiten we na het warme middagmaal deze dagen af en nemen we afscheid van elkaar.

info

www.dewandelmaat.nl/kloosterwandelingen/stad-en-ommelanden-in-de-brabantse-kempen-brechtbelgie-0

locatieAbdij Onze Lieve Vrouwe van Nazareth, Abdijlaan 9
plaatsBrecht (België)
doelgroep

Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd.

© Copyright 2019 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever

Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl
info@rkactiviteiten.nl