categoriebezinning
wanneervrijdag 9 t/m zondag 11 februari 2018
beginttijd17:00 uur
eindtijd16:00 uur
 titelBezinningsweekend - Zo veilig
beschrijving

“Verstild ben ik en gerust: geborgen als een kind bij zijn moeder, zo ben ik, als een kind.” (Ps. 131, 2)

Een ervaring die we allemaal wel zullen herkennen, en soms missen. Hoe ervaar ik nabijheid in mijn leven, wat doe ik als mensen dichtbij komen? Kan ik het hebben of vlucht ik weg?

In het meest prille stadium van ons bestaan zijn we één met moeder. Daar krijgen we veiligheid, of misschien ook weer niet helemaal. We voelen wat moeder voelt: pijn, onrust,… We werden gekoesterd, of niet. Er was nabijheid, soms te weinig, soms te veel, te overweldigend.

Het bepaalt allemaal ons latere zelfgevoel, de manier waarop wij met afstand en nabijheid omgaan, onze gevoelens en emoties, eenzaamheid en de manier waarop we ons met anderen verbinden.

In dit weekend staan we stil bij de genezing van verwondingen die verband houden met het moederlijke. We werken met gebed en lezing van de Bijbel, maar ook met inzichten en oefeningen vanuit de psychotherapie. Er is ruimte voor stilte, maar ook voor persoonlijke begeleiding en deelgroep.

Leiding: Patrick Lens o.p.: Dominicaan, Theoloog en Gestalttherapeut
Plaats: Bezinningscentrum Emmaüs in Helvoirt.
Bijdrage: € 145

info

(0411) 643 725
k.t.pouwels@gmail.com
www.emmaus-retraite.nl

locatieUdenhoutseweg 15, 5268 CG Helvoirt
plaatsHelvoirt (Noord-Brabant)
doelgroep

Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd.

© Copyright 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever

Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl
info@rkactiviteiten.nl