categoriecursus
wanneermaandag 19 maart 2018
beginttijd10:00 uur
eindtijd15:00 uur
 titelStudiedag over de biecht
beschrijving

Op maandag 19 maart 2018 vindt in het Hoger Instituut voor Wijsbegeerte te Leuven een studiedag over het pastoraat van de biecht en het geestelijk gesprek plaats.

In de​ ​twee eerste workshops wordt ​telkens een ​fictieve casus besproken. Het gaat minder om het leren oplossen van morele kwesties dan om het leren begeleiden in het christelijk leven, ​via de weg van de ​geleidelijkheid.

De laatste workshop gaat over de middelbare leeftijd en zijn crisis, volgens Romano Guardini, leerrijk en bruikbaar voor begeleiding van anderen en voor onszelf (tegen het fenomeen van burn out of bore out).

Het onthaal is om 10.00 uur, de eerste workshop begint om 10.30 uur en het einde is voorzien rond 15.00 uur. Op de middag wordt er gezamenlijk geluncht in een gezellig Leuvens restaurant.

De kosten bedragen € 20 (lunch en koffie).

info

(073) 613 2000
info@sint-janscentrum.nl

locatieHoger Instituut voor Wijsbegeerte, Kardinaal Mercierplein 2
plaatsLeuven (België)
doelgroep

Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd.

© Copyright 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever

Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl
info@rkactiviteiten.nl