categorielezing
wanneerzaterdag 14 april 2018
beginttijd12:30 uur
eindtijd16:45 uur
 titelLaudato Si’, Mi Signore
beschrijving

In 2015 publiceerde paus Franciscus zijn ‘groene’ encycliek Ladato Si’. Een duidelijker verwijzing naar het Zonnelied van Franciscus van Assisi had hij niet kunnen maken. Maar wat staat er eigenlijk in dat Zonnelied? En waarom is het nu, 800 jaar later, nog relevant? De Franciscaanse Beweging organiseert op zaterdag 14 april vanaf 12.30 uur in het Franciscushuis aan de Van der Does de Willeboissingel 11 in ’s-Hertogenbosch, een dag over dit onderwerp.

Op zaterdag 14 april geven drie experts op het gebied van franciscaanse spiritualiteit lezingen en workshops over het Zonnelied. Peter Vermaat, hoofdredacteur van Franciscaans Leven houdt een inleiding over Habakuk en Franciscus. Hoe kun je verbondenheid met de aarde volgehouden worden als diezelfde aarde letterlijk onder je voeten beeft, zoals in Groningen. Gerard Moorman, missiesecretaris en groene secretaris van de KNR maakt de balans na 2,5 jaar Laudato Si’ op. Na de inleidingen volgen drie verdiepende workshops. Twee door de inleiders, en één door Marjan Bosch, jarenlang betrokken bij het Franciscaans Milieuproject.

Zaterdag 14 april, 12.30 tot 16.45 uur.
Franciscushuis, Van der Does de Willeboissingel 11, ’s-Hertogenbosch
Toegang: € 20,-

Franciscaanse Beweging
De Franciscaanse Beweging brengt mensen samen die zich aangetrokken voelen tot het gedachtegoed van Franciscus en Clara van Assisi. Hun levenswijze inspireert om eenvoudig, betrokken, kwetsbaar en vredelievend door het leven te gaan. Zij hechtten niet aan status of materie en hadden onvoorwaardelijk lief. Hun compassie heeft velen in het hart geraakt, en doet dat tot op de dag van vandaag. Kernwaarden van de FB zijn: eenvoudig, betrokken, kwetsbaar en vredelievend.

info

www.franciscaansebeweging.nl

locatieFranciscushuis, Van der Does de Willeboissingel 11
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
doelgroep

Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd.

© Copyright 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever

Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl
info@rkactiviteiten.nl