categoriemuziek
wanneerdinsdag 10 juli 2018
beginttijd20:00 uur
 titelConcert gerenoveerd orgel kathedraal Roermond
beschrijving

De herbouw van het orgel van de Sint-Christoffelkathedraal in Roermond nadert zijn voltooiing. Op dinsdagavond 10 juli wordt het eerste concert op het nieuwe orgel gegeven, vier jaar na de start van de bouw. Dat is veel eerder dan gedacht.

Het eerste concert wordt gezamenlijk verzorgd door de Japanse organiste Hiroko Inoue enJean Pierre Steijvers, de vaste organist van de kathedraal. Het belooft een concert te worden dat klinkt als een enorme sympfonie. Op het programma staan werken die grotendeels quatre mains – dat wil zeggen met vier handen en in dit geval zelfs met vier voeten – worden gespeeld. Het gaat om werk van Bach, Merkel, Rachmaninov, Wammes en Liszt. Het concert begint om 20.00 uur. Entree: €10.

Openingsconcert
Het eerste concert op 10 juli is een officieuze opening, want met de officiële inzegening wordt gewacht tot Roermond een nieuwe bisschop heeft. Hiroko Inoue en Jean-Pierre Steijvers spelen delen uit de Orkest Suite nr 3 D Dur BMW 1068 van Bach, delen uit de Sonate d moll für Orgel zu 4 händen und düssen Opus 30 van Merkel,het adagio uit Symfonie nr. 2 e moll Opus 27 van Rachmaninov en verschillende werken van Wammes en Liszt.  

Jean-Pierre Steijvers uit Heythuysen studeerde orgel, piano en kerkmuziek aan de conservatoria van Maastricht en Amsterdam. Ook volgde hij masterclasses bij gerenommeerde organisten. Steijvers won onder meer orgelconcoursen in Dublin, Luzern, Chartres, Kaliningrad en Moskou. Sinds 2004 is hij ‘Organiste-Titulaire’ van de kathedraal ne de Caroluskapel in Roermond. Ook is hij docent orgel, piano en muziektheorie. Hij geeft onder meer les in Nederland en in Moskou. Ook geeft hij veel concerten in binnen- en buitenland. Als orgelduo met Hiroko Inoue geniet hij in Rusland grote bekendheid.  

Hiroko Inoue uit Osaka (Japan),studeerde piano en orgel in Kyoto, Moskou en Groningen. Ze is onder meer soliste en organiste van de Kaliningrad Philharmony Society.Ze behaalde diverse prijzen bij internationale orgelconcoursen en festivals in Rusland, Italië en Nederland.Hiroko Inoue geeft talloze concerten in Rusland en daarbuiten en werkt veel samen met bekende muzikanten. Ook wordt ze veel gevraagd om premières van nieuwe orgelcomposities te spelen. De laatste jaren is ze actief als jurylid bij diverse Russische orgelconcoursen.

info

www.bisdom-roermond.nl

locatieSint-Christoffelkathedraal, Grote Kerkstraat 2
plaatsRoermond (Limburg)
doelgroep

Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd.

© Copyright 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever

Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl
info@rkactiviteiten.nl