categorieliturgie
wanneerdonderdag 2 augustus 2018
beginttijd17:30 uur
 titelMaria Tenhemelopneming
beschrijving

Een belangrijke basiliek voor de minderbroeders fran­cis­ca­nen en kapucijnen is de Maria ter Engelen in Assisi, Italië. Wie bij de basiliek van Maria ter engelen (of Maria Ten­hemel­op­neming) is geweest, weet dat een grote beeltenis van Maria boven op de basiliek staat. Met haar open armen nodigt de Moeder Gods de pelgrims uit om in Gods huis te bidden, de Eucha­ris­tie te vieren en verzoend te worden met God.

Vanaf 17.00 uur en ook na de viering is er daarom volgens de traditie gelegenheid om het sacrament van verzoening te ontvangen, én ook het heilig sacrament zal tot 21.00 uur worden uitgesteld. Om 21.00 uur wordt het geheel met de completen (dagsluiting) van de minderbroeders afgesloten.

De viering is op donderdag 2 augustus is vanaf 17.30 uur aan de Van de Does de Willeboissingel 12 in Den Bosch. In het stads­klooster San Damiano zal het de eerste keer zijn dat minderbroeders fran­cis­ca­nen en minderbroeders kapucijnen samen het feest vieren.

info
locatieStadsklooster San Damiano, Van der Does de Willeboissingel 12
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
doelgroep

Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd.

© Copyright 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever

Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl
info@rkactiviteiten.nl