categorieliturgie
wanneerzondag 9 september 2018
beginttijd11:00 uur
eindtijd13:00 uur
 titelAfscheidsmis zusters Huize Alenvelt
beschrijving

Op zondag 9 september vieren de zusters SMMP (voluit: zusters van de heilige Maria Magdalena Postel) samen met de parochie de eucharistie uit dankbaarheid voor bijna 70 jaar kloostergemeenschap in Vleuten. Deze mis markeert ook het afscheid van de zusters. De zusters zijn sinds 1952 een bekende verschijning in Vleuten. 

De zusters zijn al deze jaren zeer actief geweest in de gemeenschap. Te noemen zijn onder andere de zorg voor ouderen in Jozefzorg (nu Parkhof) en de actieve betrokkenheid bij Willibrordschool. Daarnaast ondersteunen zij de parochie.

Vijf van de zeven zusters hebben nu echter zelf meer zorg nodig en dus verhuizen zij naar een kloostercomplex van de orde in Boxmeer. Daar is goede zorg en dagelijkse liturgie voor hen voorhanden. Zr. Lúcia Schnekemberg en zr. Rita Pomberg blijven als kleinste gemeenschap nog in de parochie wonen om hun missie van de afgelopen jaren, parochiesupport in gebed en praktijk voor te zetten. Zij zullen een woning betrekken.

Op zondag 9 september zal om 11:00 uur een eucharistieviering plaatsvinden om deze gebeurtenis te markeren. Als blijvende herinnering zal het marmeren altaar van het klooster op die dag in gebruik genomen worden in de Willibrordkerk. Ook de zetels voor de priester en de misdienaars van het klooster krijgen daar een plek.

Aansluitend aan de mis is er gelegenheid de zusters te ontmoeten onder genot van een kopje koffie en een glaasje in zalencentrum Kerkestein. Bij mooie weer buiten voor de ingang van Kerkestein waar tafels en tent geplaatst zal worden.

Voor nadere vragen en interviews kunt u contact opnemen met Ferry Brokers, bestuurslid communicatie: 0653774186 

info
locatiePastoor Ohllaan
plaatsVleuten (Utrecht)
doelgroepGezin Gezin

Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd.

© Copyright 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever

Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl
info@rkactiviteiten.nl