categorieliturgie
wanneerzondag 16 september 2018
beginttijd15:00 uur
 titelProfessieviering dominicanen
beschrijving

Opnieuw doen dit jaar drie broeders professie in de Orde der Predikers. Stefan Mangnus doet zijn eeuwige professie en Cornelis van Lit en Stefan Ansinger verbinden zich voor drie jaar met de dominicanen. De viering is op 16 september om 15.00 uur in de Steigerkerk Rotterdam. Wees welkom!

Stefan Mangnus (43) is na Richard Steenvoorde de tweede broeder die zijn eeuwige professie doet sinds 1998. Hij is theoloog en werkte onder meer als pastoraal werker. Hij deed zijn noviciaat in Cambridge, studeerde in Oxford en woonde tot recent in het klooster in Huissen. Nu is Stefan een van de broeders die in Rotterdam zijn gaan wonen.

Cornelis van Lit (32) en Stefan Ansinger (23) deden afgelopen jaar hun noviciaat in Cambridge. Cornelis gaat in Rotterdam wonen en werken, Stefan Ansinger zet zijn studies voort in het Zwitserse Fribourg, waar zijn generatiegenoot Augustinus Aerssens (22) ook studeert.

De viering van de professies is tijdens een Eucharistieviering op zondag 16 september om 15.00 uur in de Sint-Dominicuskerk - Het Steiger - Hang 18 in Rotterdam.

Na de viering is er tijd om de broeders te feliciteren en elkaar te ontmoeten. Leden van de dominicaanse familie, vrienden, familieleden en andere belangstellenden zijn van harte welkom.

Graag wordt in de tijd van voorbereiding om uw gebed gevraagd voor Stefan, Cornelis en Stefan.

info

dominicanen.nl/2018/08/professieviering-van-broeders-op-16-september

locatieSint-Dominicuskerk, Het Steiger, Hang 18
plaatsRotterdam (Zuid-Holland)
doelgroep

Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd.

© Copyright 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever

Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl
info@rkactiviteiten.nl