categorieretraite
wanneervrijdag 9 t/m zondag 11 november 2018
beginttijd11:00 uur
eindtijd16:00 uur
 titelStilte-retratie - Leven vanuit rust
beschrijving

Bij stilte ontstaat er vaak ruimte in je hoofd ontstaat. Niet direct. Veel mensen hebben in eerste instantie last van chaos, onrustige gevoelens en veel gedachtes. Maar door stilte verdwijnt die onrustigheid naar de achtergrond. Vaak lukt het niet om die rust te vinden door de drukte van alledag. Als je naar een plek gaat met minder afleiding is, waar veel natuur en stilte is, lukt het vaak beter om om stil te worden en deze  stilte op je te laten inwerken. Dit kan in de natuur of tijdens een vakantie. Maar dit kan ook tijdens een speciale stilte-retraite.

Een retraite helpt je in het stiller worden, om het vol te houden met de stilte. Want, in deze snelle, drukke en lawaaierige maatschappij is er niet veel stilte te vinden. Je moet echt je best doen om de stilte te ervaren. Sommige mensen vinden de stilte eng, bedreigend en confronterend. Het confronteerd je met je eigen gedachtes, angsten, vragen, maar ook met je eigen ik. Als je de stilte een paar dagen achter elkaar op je in kan laten werken kan stilte je veel brengen, je antwoorden geven, rust geven en je op dingen wijzen die je niet wist of kwijt was geraakt.

Tijdens deze stilte-retraite krijgt je handvatten aangereikt die je helpen stiller te worden. Dit zijn geen ingewikkelde oefeningen of theorieën, maar gewoon simpele voor de hand liggende en eeuwenoude kloostermanieren om je te helpen stil te worden. Je wordt op deskundige manier begeleid. Bij behoefte is er gelegenheid voor een persoonlijk gesprek. 

Tijdens deze stilte-retraite is veel ‘eigen tijd’  gereserveerd. Wil je een boek lezen? Of wil je wandelen en veel tijd doorbrengen in de natuur? Of wil je voornamelijk uitrusten en stil zijn op je kamer? Misschien wil je tijd doorbrengen in de kapel en je onderdompelen in de sfeer van het klooster? Het kan allemaal! Tijdens de retraite krijg je kloostermeditaties aangereikt, ontwikkeld door een Benedictijnse non.  Samen met anderen, die ook verlangen naar stilte, beleef je dit weekend alleen, maar toch ook samen.

’s Avonds reserveren we tijd om ervaringen te delen, te praten over waar je naar verlangt, vragen te stellen of gewoon te luisteren naar wat anderen te vertellen hebben. Ook is er de gelegenheid om  het ‘Open Kaart-spel’ naar het tv-programma ‘De Wandeling’ te spelen. We sluiten het weekend op een creatieve manier af door het maken van een leren armband waarin, op ambachtelijke wijze, je je persoonlijke stilte-tekst kunt slaan.

Programma

Vrijdag 9 november
Tussen 11.00 en 12.00 uur - aankomst
13.00 uur - Maaltijd (in stilte)
18.00 uur - Maaltijd (in stilte)
20.00 uur - gezellig samenzijn

Zaterdag 10 november
08.00 uur - Ontbijt (in stilte)
Wandeling naar klooster Egmond
13.00 uur - Maaltijd (in stilte)
17.50 uur - Maaltijd (in stilte)
20.00 uur - gezellig samenzijn

Zondag 11 november
08.00 uur - Ontbijt (in stilte)
10.00 uur - Creatieve verwerking
13.00 uur - Maaltijd (in stilte)
Tussen 15.00 en 16.00 uur - Afscheid

Kosten zijn € 225 (op basis van vol pension)

info

leven-vanuit-rust.nl/ontdek-wat-stilte-met-je-kan-doen

locatieDiocesaan Heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood, Hoogeweg 65
plaatsHeiloo (Noord-Holland)
doelgroep

Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd.

© Copyright 2019 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever

Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl
info@rkactiviteiten.nl