categoriemuziek
wanneerzondag 28 oktober 2018
beginttijd16:00 uur
 titelOrgelconcert - Ruud Huijbregts
beschrijving

Op zondag 28 oktober is er om 16.00 uur in de Gertrudiskerk in Bergen op Zoom weer een orgelconcert dat georganiseerd wordt door de Gertrudis Cultuurstichting (GCS).

Ditmaal is de Eindhovense stadsorganist Ruud Huijbregts te beluisteren. Hij is o.a. de vaste bespeler van het kolossale orgel van de Catharinakerk, de stadskerk van Eindhoven. Het instrument werd in 1936 gebouwd door de firma Verschueren en is met maar liefst 5723 pijpen één van de grootste orgels van Nederland! Onlangs werd het orgel nog gereviseerd en -hoe kan het anders in een stad als Eindhoven- voorzien van allerhande nieuwe technische hulpmiddelen.

Ruud Huijbregts (geb.1961), organist, klavecinist en dirigent, is een veelzijdig musicus. Hij is hoofdvakdocent orgel aan de Academy of Music and Performing Arts (AMPA, Fontys Hogeschool voor de Kunsten) in Tilburg, docent orgel bij CKE en dirigent/organist aan de Catharinakerk in Eindhoven. Hij studeerde aan het Brabants Conservatorium in Tilburg orgel bij Hub. Houët en Bram Beekman, klavecimbel bij Gerard Dekker en koordirectie bij Jan Boogaarts en Cees Rotteveel. Naast zijn werkzaamheden als organist en klavecinist/continuospeler is Ruud Huijbregts nog dirigent van Collegium Vocale Eindhoven en studentenkoor Vokollage. Daarnaast is hij als artistiek leider mede-verantwoordelijk voor de programmering van de serie Muziek in de Cathrien te Eindhoven.

Ruud Huijbregts speelt aan het Ibach-orgel van Alexandre Boëly (1785-1858) de Pièces liturgiques, en van W.A. Mozart diens Adagio en Allegro in f, KV 594. Van de spraakmakende Nederlandse componist Ad Wammes (1953) wordt “Rejoice” vertolkt, van Robert Schumann de Vier Skizzen Opus 58 (1845) en van Camille Saint-Saëns (1835-1921) delen uit zijn “Sept Improvisations”.

  • Het concert begint om 16.00 uur
  • De entree bedraagt € 8
  • Voor de Vrienden van het Ibach-orgel geldt een entreekorting van 50%
  • De gebruikte kerkingang is die aan de zijde van de Kerkstraat

info

www.gertrudiscultuurstichting.nl

locatieGertrudiskerk (Peperbus)
plaatsBergen op Zoom (Noord-Brabant)
doelgroep

Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd.

© Copyright 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever

Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl
info@rkactiviteiten.nl