categorielezing
wanneerwoensdag 28 november 2018
beginttijd19:45 uur
 titelWat je over orgaandonatie zou moeten weten
beschrijving

Op woensdag 28 november wordt er in de Elimkerk te Ouderkerk a/d Amstel een avond georganiseerd over het thema orgaandonatie.

In de zomer van 2020 zal een ADR-systeem (Actieve Donor Registratiesysteem) in werking treden, dat de huidige Wet op de orgaandonatie vervangt. De overheid beoogt hiermee, dat meer mensen hun organen voor donatie ter beschikking stellen. Mensen die nog niet in het donorregister geregistreerd staan, zullen alsnog worden gevraagd een keuze te maken. Bij geen reactie, word je automatisch donor.

In de voorlichting wordt orgaandonatie uitsluitend positief gewaardeerd. Onderzoeker Ger Lodewick heeft een boek geschreven waarin ook mogelijke schaduwkanten van orgaandonatie aan bod komen. De vraag die hij bespreekt is: “Hoe kun je nu levende organen uit een dood lichaam halen?”

Lodewick zal op deze avond een presentatie verzorgen. Ook is het mogelijk vragen te stellen. Iedereen is welkom en de toegang is gratis. Wel is er een collecte voor de onkosten.

De avond wordt georganiseerd door Werkgroep Leven, en gesteund door lokale afdelingen van NPV, SGP en CDA.

info

M. Severiens
evangelistmarco@t-mobilethuis.nl

locatieElimkerk, Koningin Julianalaan 24
plaatsOuderkerk a/d Amstel (Noord-Holland)
doelgroep

Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd.

© Copyright 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever

Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl
info@rkactiviteiten.nl