categorielezing
wanneerdinsdag 27 november 2018
beginttijd20:00 uur
 titelVerdieping over het fenomeen bidden
beschrijving

Bidden is misschien wel de meest kenmerkende uitdrukking van geloof. De Franse katholieke filosoof Jean-Louis Chrétien (1952) heeft dit religieuze fenomeen nauwgezet willen beschrijven om ons te helpen ontdekken wat er gebeurt wanneer wij bidden. Waar komen de woorden vandaan die wij bidden en hoe wordt ons gebed verhoord? Chrétien beschrijft wat hij aan de dag ziet komen in ons bidden. Door terug te keren naar het fenomeen van het bidden zelf, biedt Chrétien een verfrissende, maar ook verdiepende blik op ons bidden dat ons geloof zeker kan verrijken.

Jean-Louis Chrétien is hoogleraar Geschiedenis van de filosofie van de Late Oudheid en de Middeleeuwen aan de Université Sorbonne te Parijs. Gastspreker is Rob Veerman (1965), wijsgerig theoloog en kenner van het werk van Chrétien.

info

www.katholiekdrechtsteden.nl

locatieTitus Brandsma Gedachteniskapel, Nolensweg 8
plaatsDordrecht (Zuid-Holland)
doelgroep

Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd.

© Copyright 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever

Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl
info@rkactiviteiten.nl