categoriegebed
wanneerzaterdag 22 december 2018
beginttijd19:00 uur
 titelOecumenische Vredeslichtviering
beschrijving

Zaterdagavond 22 december deelt Scouting Jambowa het vredeslicht van Bethlehem uit tijdens een speciale oecumenische viering in de Sint Franciscusbasiliek te Bolsward.

De viering maakt deel uit van een mondiale keten van vredeslicht. Elk jaar voor Kerst wordt het vredeslicht door een kind aangestoken aan de vredesvlam in Bethlehem te Israël en vervolgens door Scouts wereldwijd verspreid over de globe.

Scouting Jambowa uit Bolsward organiseert met de Raad van Kerken in Fryslân de verspreiding van het Vredeslicht in de provincie. Kerkelijke gemeenten, parochies, scoutinggroepen en overige belangstellenden zijn uitgenodigd om het licht op te halen en verder te dragen. Het vuur van licht aan elkaar doorgeven in de tijd van Kerst vormt een wereldwijde keten van licht; een teken van vrede en vriendschap.

De samenkomst kent typische kerkelijke en typische scouting-elementen. De aanvang is 19.00 uur in de Sint Franciscusbasiliek, Grote Dijlakker 7, te Bolsward. Aanwezigen kunnen een stormlamp (of iets vergelijkbaars) meebrengen om hun vredeslicht mee te nemen. Na afloop, circa 19.45 uur, is er gelegenheid elkaar te ontmoeten.

info

Zalige Titus Brandsmaparochie
secretariaat@zaligetitusparochie.nl

Scouting Jambowa
vredeslicht@jambowa.nl

locatieSint Franciscusbasiliek, Grote Dijlakker 7
plaatsBolsward (Friesland)
doelgroep

Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd.

© Copyright 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever

Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl
info@rkactiviteiten.nl