categorieconferentie
wanneermaandag 14 januari 2019
beginttijd19:30 uur
 titelDag van het Jodendom in Dieren
beschrijving

De Raad van Kerken Veluwezoom organiseert op maandag 14 januari 2019 samen met de Liberaal Joodse Gemeente Gelderland te Dieren een bijeenkomst in het kader van de Dag van het Jodendom. De bijeenkomst wordt gehouden in de synagoge aan de Spoorstraat in Dieren. ‘Lernen’ is in 2019 het landelijke thema.

In de Joodse betekenis is lernen (‘leren’) een heilige bezigheid om de Tora en de traditie van het Jodendom beter te leren begrijpen. Rabbijn Marianne van Praag uit Den Haag zal op 14 januari vertellen over ‘derech erets’, letterlijk vertaald: ‘weg of manier van het land’. Het betekent rekening houden met anderen. Hoe bewoon je samen het land op een goede manier? De Dag van het Jodendom is door de Nederlandse bisschoppen ingesteld om kennis over het jodendom onder christenen te bevorderen. Tevens wil dit initiatief de actieve dialoog tussen joden en christenen stimuleren.

Aanvang 19.30 uur, de toegang is vrij. Aan het eind van de avond wordt wel een collecte gehouden.

info

www.aartsbisdom.nl

locatieSynagoge Dierense Sjoel, Spoorstraat 36
plaatsDieren (Gelderland)
doelgroep

Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd.

© Copyright 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever

Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl
info@rkactiviteiten.nl