categorielezing
wanneerdonderdag 14 februari 2019
beginttijd19:30 uur
eindtijd21:00 uur
 titelPresentatie over de Stille Omgang
beschrijving

Op donderdag 14 februari is er in de pastorie van de Nicolaasbasiliek een presentatie over de Stille Omgang: een bijzondere processie die jaarlijks in maart door de binnenstad trekt om het Mirakel van Amsterdam uit 1345 te herdenken. Duizenden mensen uit heel Nederland komen daarvoor naar de hoofdstad, dit jaar in de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 maart. Hoe is dat zo ontstaan? En waarom is het een stille processie in de nacht?

De presentatie wordt gegeven door Jeroen Brenninkmeijer, voorzitter van het Gezelschap van de Stille Omgang. Zie ook de website: www.stille-omgang.nl

Deze avond behoort tot de zogeheten “geloofsavonden”, doorgaans op de tweede donderdag van de maand, waarbij diverse geloofsthema’s worden besproken. Het gaat om een open gesprek; iedereen kan aan bod komen, en er is respect voor ieders eigenheid. Aanmelding is nodig, ook i.v.m. eventuele wijzigingen.

Datum: donderdag 14 februari
Tijd: 19.30 – 21.00 uur.
Locatie: pastorie van de Nicolaasbasiliek, Pr. Hendrikkade 73.
Kosten: bijdrage voor koffie en thee.
Aanmelding: diaken Rob Polet,

info

r.polet@nicolaas-parochie.nl
www.nicolaas-parochie.nl

locatieBasiliek van de Heilige Nicolaas, Prins Hendrikkade 73
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
doelgroep

Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd.

© Copyright 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever

Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl
info@rkactiviteiten.nl