categorieconferentie
wanneerwoensdag 13 maart 2019
beginttijd19:30 uur
eindtijd21:30 uur
 titelInfoavond parochies - Kerkenvisie
beschrijving

Bisdom ’s-Hertogenbosch organiseert twee informatieavonden voor parochiebestuurders over de ‘kerkenvisies’ die door gemeentelijke overheden in de nabije toekomst zullen worden opgesteld.

  • Woensdag 13 maart 2019
    Bezinningscentrum Emmaus, Udenhoutseweg 15 in Helvoirt
  • Donderdag 14 maart 2019
    Parochiezaal Heilige Willibrordparochie, Visser 2 in Deurne

De avonden beginnen om 19.30 uur en duren tot 21.30 uur.

Eigenaren
De kerkenvisie is een initiatief van de rijksoverheid. Die heeft middelen beschikbaar gesteld waarmee lokale overheden een gemeentelijke kerkenvisie kunnen opstellen met het oog op het behoud van religieus erfgoed. Voor de ontwikkeling van kerkenvisies gaan gemeenten met alle betrokken partijen in gesprek, onder wie parochiebesturen als eigenaar van R.K. kerkgebouwen.

Kerkenvisie
“Naar verwachting zullen vrijwel alle parochiebesturen de komende tijd op initiatief van de lokale overheid worden geconfronteerd met de ontwikkeling van de gemeentelijke kerkenvisie”, zegt Freek van Genugten, beleidsmedewerker van het bisdom en aanspreekpunt voor de kerkenvisies. “Het is daarom belangrijk dat parochiebesturen kennisnemen van het overheidstraject van de kerkenvisie en van wat dit betekent voor parochiële gebouwenplannen. Daarover worden ze op deze avonden geïnformeerd.”

Bisschop Gerard de Korte en leden van de bisdomstaf zijn op de informatieavond aanwezig.

Aanmelden via mevr. A. van der Els.

info

Mw. A. van der Els
avdels@bisdomdenbosch.nl
www.bisdomdenbosch.nl

locatieBezinningscentrum Emmaus, Udenhoutseweg 15
plaatsHelvoirt (Noord-Brabant)
doelgroep

Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd.

© Copyright 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever

Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl
info@rkactiviteiten.nl