categoriebezinning
wanneerzaterdag 28 september 2019
beginttijd10:30 uur
eindtijd13:30 uur
 titelBezinningsdag over de Eucharistie
beschrijving

Op zaterdag 28 september 2019 organiseert het Centrum voor Parochie Spiritualiteit (CPS) een bezinningsdag over de Eucharistie. Spreker is Samuel Goyvaerts, docent liturgiewetenschappen aan de Tilburg School of Catholic Theology.

‘Verhef je hart, niet je telefoon!’ Zo sprak paus Franciscus de menigte toe op het Sint-Pietersplein tijdens één van zijn toespraken over de Mis. Deze toespraken werden vertaald naar het Nederlands, bestudeerd en van commentaar voorzien door Samuel Goyvaerts. Dit boek vormt het uitgangspunt voor deze bezinningsdag.

De Eucharistie behoort tot de kern van het katholieke geloofsleven, maar toch ervaren vele mensen van zowel binnen als buiten de kerk deze als onbegrijpelijk, voorbijgestreefd of zelfs irrelevant.

Tijdens deze bezinningsdag gaan we vanuit het denken van paus Franciscus op zoek naar de betekenis en het belang van het samenkomen rond het Woord en de tafel. Dit kan een (her)ontdekking zijn voor allen die geïnteresseerd zijn in dit eeuwenoude ritueel. Van harte welkom! Maar speciaal ook diegenen die anderen voorbereiden op hun eerste communie - ouders en andere opvoeders - of meehelpen aan de vorming van misdienaars.

Programma
09.30 uur - Mogelijkheid Eucharistieviering Sacramentskerk
10.00 uur - Inloop met koffie en thee
10.30 uur - Welkom, lezing door Samuel Goyvaerts, vragen
12.30 uur - Afsluitend gebed
12.45 uur - Lunch
13.30 uur - Afsluiting

Aanmelden
Aanmelding graag vóór 21 september 2019 per telefoon of e-mail.

Kosten
Gevraagde bijdrage: € 15 inclusief koffie/thee, lunch
S.v.p. het bedrag vooraf overmaken op NL30 INGB 0000 1181 11
o.v.v. Bezinningsdag Eucharistie 2019 en uw naam.

Boek ‘Verhef je hart’
Het boek ‘Verhef je hart’ van Samuel Goyvaerts is vanaf 15 maart 2019 te bestellen bij uitgeverij Halewijn: www.halewijn.info/catalogus/verhef_uw_hart

info

(024) 355 80 29
cps.nijmegen@kloosterbrakkenstein.nl
Centrum voor Parochiespiritualiteit (CPS)
www.parochiespiritualiteit.org/wp/event/bezinningsdag-eucharistie

locatieKlooster Brakkenstein, Heijendaalseweg 300
plaatsNijmegen (Gelderland)
doelgroep

Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd.

© Copyright 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever

Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl
info@rkactiviteiten.nl