categorieontmoeting
wanneerzondag 19 mei 2019
beginttijd14:00 uur
eindtijd17:00 uur
 titelOpen Kloosterdag - OLV.-Abdij Oosterhout
beschrijving

Zondag 19 mei 2019 wordt weer landelijk een Open Kloosterdag gehouden. De zusters Benedictinessen van de Onze Lieve Vrouwe Abdij Oosterhout verwelkomen u daarvoor graag in de tuin: om twee uur ’s middags zal de poort opengaan - tot vijf uur. Aansluitend bent u van harte welkom in de kerk voor de Vespers.

In de kloostertuin is gelegenheid om in gesprek te gaan met de zusters, er wordt een speciale gebedstent ingericht, en er is een filmpresentatie over het leven van de Benedictinessen. Maar u kunt er ook genieten van de stilte en de schoonheid van Gods schepping. In de loop der jaren heeft de tuin van de OLV Abdij zich ontwikkeld tot een volwassen stuk natuur, een mengeling van typische kenmerken behorend bij een kloostertuin met een parkachtig tuingedeelte.

Er is een grote verscheidenheid aan (monumentale) bomen, struiken en planten. Professionele tuinbezoekers roemen de veelzijdigheid van de tuin en vinden het een parel. De hovenier van de abdij heeft een ploeg vrijwilligers rondom zich verzameld, die er een eer in stellen de tuin zo mooi mogelijk te houden. Ook wordt steeds gekeken of het nog duurzamer kan. Dat levert allerlei verbanden op. Zo zullen zondag 19 mei Ad en Jos Dilven vertellen over hun bijen en boomgaard, en geven vrijwilligers van de vogelopvang in Zundert uitleg over hun werk.

info

Zuster Lydia
(0162) 45 32 96
info@olvabdijoosterhout.nl
www.olvabdijoosterhout.nl

locatieOnze Lieve Vrouweabdij, Zandheuvel 90
plaatsOosterhout (Noord-Brabant)
doelgroep

Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd.

© Copyright 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever

Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl
info@rkactiviteiten.nl