categoriecursus
wanneervanaf zaterdag 31 augustus 2019
 titelCursus voor gebedsleiders
beschrijving

Op 31 augustus start de nieuwe cursus voor gebedsleiders in het bisdom Rotterdam. Voor de nieuwe cursus is het niet meer nodig de hele pastorale school te hebben doorlopen. De cursus wordt gegeven in het bisdom zelf. Deelname is in overleg en op voordracht van de pastoor van de eigen parochie.

De cursus wordt gegeven door pastorale beroepskrachten uit het bisdom. Hij bestaat uit drie modules van vijf bijeenkomsten: ‘De liturgie van het Woord’, ‘Bidden in de liturgie’, ‘Liturgie vieren’. De derde module gaat over de functie van gebedsleider. Elke module wordt afgesloten met een practicum. Iedere deelnemer heeft een coach vanuit de eigen parochie die hem of haar begeleidt.

De cursus in het najaar start met tien deelnemers afkomstig uit vijf parochies. Voorzien is dat de cursus voor gebedsleiders om het jaar wordt gegeven. De gebedsleider is een parochieel vrijwilliger, aangesteld door de pastoor met instemming van de bisschop. Deelnemers voor de cursus melden zich aan na een gesprek met hun pastoor, waarin onder meer wordt gesproken over de mogelijkheden van de inzet van een gebedsleider in de parochie. Deelnemers moeten over voldoende voorkennis beschikken. Deze wordt getoetst in een intakegesprek. Van deelnemers wordt verwacht dat zij zelf biddende mensen zijn en zich in hun taken concentreren op het gaande houden van het gebed op de doordeweekse dagen, omdat op zondag waar mogelijk de eucharistie wordt gevierd.

info

www.bisdomrotterdam.nl

locatie
plaatsonbekend
doelgroep

Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd.

© Copyright 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever

Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl
info@rkactiviteiten.nl