categorielezing
wanneermaandag 18 november 2019
beginttijd19:30 uur
eindtijd21:30 uur
 titelLezing over Franciscanen in Venray
beschrijving

‘Franciscanen, kostbare armoedzaaiers’. Dat is de titel van een lezing die Peter Korten verzorgt in het Venrays Museum voor de kring Venray van het Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap.

Franciscanen grote invloed gehad op Venray en de Venrayse gemeenschap. De titel van de lezing gaat vooral over hoe welgestelde jongeren hun hoge levensstandaard inleverden en hun geluk zochten als volgeling van Franciscus van Assisi. In deze luchtige lezing komen de Derde Orde, het klooster Venray, de relatie Weert (waar de Franciscanen vandaan kwamen en 550 jaar woonden) en Venray, de laatste keizerin van Oostenrijk en Hongarije, “op termien gaon” en de Martelaren van Gorcum allemaal aan bod.

De lezing begint om 19.30 uur en duurt tot 21.30 uur. Het Venrays Museum ligt aan het Monseigneur Goumansplein 1. Voor KLGOG-leden is de lezing gratis, niet-leden betalen € 5.

info

venraysmuseum.nl

locatieVenrays Museum, Monseigneur Goumansplein 1
plaatsVenray (Limburg)
doelgroep

Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd.

© Copyright 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever

Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl
info@rkactiviteiten.nl