categorielezing
wanneerzaterdag 27 maart 2021
beginttijd20:00 uur
 titelOnline Cobbenhagenavond - T.L. de Victoria
beschrijving

Na de geslaagde eerste on-line-CobbenhagenAvond 30 januari 2021 (met de presentatie van de Brieven over het lijden van Emmanuel Mounier), willen we u hierbij uitnodigen voor een tweede on-line-CobbenhagenAvond, op zaterdag 27 maart 2021 om 20.00 uur. Op deze vooravond van de Goede Week willen we samen kijken en luisteren naar de ‘Tenebrae’-responsories van Tomás Luis De Victoria.

De CobbenhagenAvond vindt on-line plaats. Als u wilt deelnemen, stuurt u dan uiterlijk woensdag 24 maart een antwoord op dit bericht. U krijgt dan uiterlijk op 27 maart de zoom-link toegestuurd.

Tomás Luis De Victoria
Tomás Luis De Victoria (ca. 1548-1611) is een van de grootste Spaanse componisten van zijn tijd. Op jonge leeftijd wordt hij door Filips II voor studie naar Rome gestuurd, waar hij Palestrina leert kennen. Vanaf 1578 leeft hij met Filippus Neri. Hij wordt priester en Oratoriaan. In 1585 completeert hij zijn meest ambitieuze werk, het Officium hebdomadae Sanctae, een compositie voor vier stemmen van de complete liturgie van de Goede Week, waarvan de ‘Tenebrae’-responsories de bekendste zijn. Deze beurtzangen gaan over de arrestatie, het proces, het lijden en de kruisdood van Jezus. De Victoria’s renaissancemuziek helpt om je in te leven in de dramatische Passie van de Mensenzoon.
We kijken en luisteren naar een uitvoering van de ‘Tenebrae’-responsories door de University of Texas Chamber Singers o.l.v. James Morrow. Studentenpastor Michiel Peeters houdt een korte inleiding. De gezangen zijn ondertiteld in het Nederlands en het Engels.

De on-line-CobbenhagenAvond is vrij toegankelijk. U bent van harte welkom! Vergeet niet uiterlijk 24 maart te antwoorden op deze mail, om uiterlijk 27 maart de zoom-link toegestuurd te krijgen. 

Volgende avond: zaterdag 24 april
Tevens kondigen we vast aan dat er ook op zaterdag 24 april een on-line-CobbenhagenAvond zal plaatsvinden. Het gaat om presentatie van de Nederlandse uitgave van Julián Carróns laatste boek Opvoeding is zelf-communicatie, door Carrón zelf, oud-rector magnificus van Tilburg University Frank van der Duyn Schouten, en Hans van Mourik Broekman. Ook hiervoor kunt u zich opgeven (t/m 21 april) door op deze mail te antwoorden.

info

www.cobbenhagenavonden.nl

locatieOnline via Zoom
plaatsNederland
doelgroep

Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd.

© Copyright 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever

Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl
info@rkactiviteiten.nl