categoriegebed
wanneerzondag 25 juli 2021
 titelPolen bidt voor slachtoffers watersnood
beschrijving

Poolse bisschoppen roepen zondag 25 juli uit tot ‘Dag van solidariteit met de slachtoffers van het noodweer in Polen, Duitsland, België en Nederland’.

De leiding van de katholieke Kerk in Polen heeft opgeroepen tot een Dag van Solidariteit met de slachtoffers van de stormen in Polen, Duitsland, België en Nederland op zondag 25 juli 2021. Als Kerk in Polen willen we de slachtoffers bijstaan met onze gebeden en giften, zei aartsbisschop Stanislaw Gadecki, de voorzitter van de Poolse bisschoppenconferentie, vanmiddag. Na de kerkdiensten in het weekend van 24 en 25 juli wordt geld ingezameld voor de financiering van Caritas-hulp voor de slachtoffers.

Veel gezinnen zijn al hun bezittingen kwijt en vooral in Duitsland zijn er veel doden en vermisten, zei mgr. Gadecki. Hij verzekerde de voorzitters van de bisschoppenconferenties van Duitsland, Nederland en België van de steun en het medeleven van de Poolse katholieken.

info
locatie
plaatsPolen (Polen)
doelgroep

Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd.

© Copyright 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever

Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl
info@rkactiviteiten.nl