categoriebedevaart
wanneerzaterdag 26 t/m zondag 27 maart 2022
 titelSpiritualiteit bij onze zuiderburen
beschrijving

Waar gaan we naartoe?
Priorij Klaarland is een gemeenschap van 16 zusters trappistinen. Het klooster, de priorij, waar wij deze dagen te gast zijn, ligt in het oosten van België, dichtbij de Nederlandse grens in een weids, stil land van velden, weiden en bossen.

Wat gaan we doen?
Het eerste uur wordt gebruikt om gezellig koffie en thee te drinken, een mooi moment om kennis te maken met de gids en met elkaar. Na een korte rondleiding door de priorij wordt je je kamer gewezen. Als gasten proberen wij deze dagen zoveel mogelijk in het ritme van de zusters te leven. Het bijwonen van de getijdendiensten is altijd een bijzondere ervaring. Daarnaast wandelen we, soms in stilte, door het omliggende landschap, al is het maar om ons te verwonderen.

Bij wie zijn we te gast?
Wij zijn deze dagen te gast bij de 16 zusters (Trappistinnen) van Priorij Klaarland. Gebed, lezing en handarbeid de drie krachtlijnen van het trappistenleven. Eelk van ons heeft een eigen kamer in de Priorij. Het bedlinnen plus handdoek en washand zijn bij de prijs inbegrepen. Douches en toiletten zijn op de gang.

Goed om te weten
Het weekend start op zaterdag om 11.00 uur. Op zondag nemen wij omstreeks 14.00 uur afscheid van elkaar. Het klooster is per OV bereikbaar, de route zal te zijner tijd toegevoegd worden aan de reisbrief. De tocht per auto wordt aanbevolen, parkeren kan tegenover het klooster.

info

(06) 37 199 723
info@dewandelmaat.nl
www.dewandelmaat.nl/wandeltochten/spiritualiteit-bij-onze-zuiderburen

locatiePriorij O.L.V. van Klaarland, Vosheuvelstraat 39
plaatsBocholt (België)
doelgroep

Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd.

© Copyright 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever

Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl
info@rkactiviteiten.nl