categoriecultuur
wanneerzondag 27 februari 2022
beginttijd15:30 uur
eindtijd16:30 uur
 titelTheatermonoloog - Ignatius
beschrijving

De Krijtberg aan de Singel te Amsterdam houdt op zondagmiddag 27 februari 2022 een theatermonoloog over Ignatius, De ridder maakt een knieval.

Toegang gratis - Inschrijven vooraf op jesuits.flanders@jesuits.net

De Vlaamse acteur Kurt Defrancq speelt Ignatius van Loyola in zijn levensverhaal “De Ignatiusmonoloog”, geschreven door jezuïet Dries van den Akker.
Ignatius (1491-1556): stichter van de jezuïetenorde, al zou hij zelf zeggen dat Jezus de stichter is.

Ridder Ignatius droomde van edele vrouwen en was bereid zich helemaal in te zetten voor de onderkoning van Spanje. Tot een kanonskogel hem onderuit haalde en hij verplicht werd een knieval te maken.

Een genezingsproces wordt een bekeringsverhaal dat voert van Pamplona naar Loyola en verder via Manresa, Jeruzalem, Alcala, Parijs en Venetië naar Rome.
Dit verhaal gaat over het over zijn zoeken naar vreugde, troost, vertroosting en zijn gevecht met pijn en lijden en troosteloosheid; over zijn vriendschap met Franciscus Xaverius en vele anderen.

Het grote thema van de monoloog is het aanpassingsvermogen van Ignatius: het loopt telkens anders dan hij aanvankelijk gedacht had. Dit leidde uiteindelijk tot het ontstaan van het Gezelschap van Jezus of de jezuïetenorde.

info

jesuits.flanders@jesuits.net
www.krijtberg.nl

locatieDe Krijtberg, Singel 446
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
doelgroep

Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd.

© Copyright 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever

Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl
info@rkactiviteiten.nl