categorieontmoeting
wanneervrijdag 29 april t/m zondag 1 mei 2022
 titelOriëntatieweekend Sint Benedictusberg Abdij
beschrijving

Je bent een man die bidt, en durft te zoeken naar de wil van God. Je wilt je laten vrij maken door de Waarheid die Jezus is, en je voelt in je de kracht en de moed om de geestelijke strijd die daarvoor nodig is aan te gaan. Je wilt Leven (met een hoofdletter!).

Het zou kunnen dat God je roept om monnik te worden. Wat betekent dat? Dat je helemaal leeft van wat komt: Gods alles vervullende Laatste Dag. Monniken leven op de drempel van de tijd. Ze zoeken de radicale eenvoud om de Dag van God nu al te leven. Als monnik draag je je leven op als een lofzang aan Hem.

Hoe kom je erachter of dit het is wat God van je wil? Het beste is om te doen wat Andreas tegen Petrus zei: kom en zie. Dat is onze uitnodiging aan jou. Kom, klim en kijk. Verlaat voor een paar dagen je eigen wereld, klim de berg op die je uitzicht geeft op een ander bestaan, en geef de ogen van je hart de kost. Het kan dat jij hier Jezus ontmoet zoals Hij voor jou wil zijn.

We bieden je een unieke kans om intensief een weekeinde met ons mee te leven. Je deelt in ons gebed, in onze stilte, ons werk, onze ontspanning en onze (uitstekende!) maaltijden. Je mag ons kritische vragen stellen. Het gaat ons maar om een ding: dat jij ontdekt wat God met je voor heeft.

Je leest het al in onze woorden: we zijn toegewijd, serieus maar niet zonder een glimpje zelfspot. Wat we zijn? Broeders die leven onder de regel van de heilige Benedictus en een geestelijk vader. Benedictijnen dus. Monniken van de een en twintigste eeuw, diep geworteld in een geestelijke traditie die de eeuwen overspant.

Praktisch

  • Doelgroep: mannen tot 40-jarige leeftijd met interesse voor het religieuze leven
  • Aankomst: vrijdag 29 april tussen 15.00 en 17.00
  • Vertrek: zondag 1 mei rond 15.00 uur
  • Waar: In de abdij Sint Benedictusberg te Vaals
  • Aanmelden en informatie: e-mail orientatie@benedictusberg.nl
    Als je je aanmeldt, graag je naam, je adres, je leeftijd en je motivatie vermelden.

Welkom in het hoogst gelegen klooster in Nederland: dus kom, klim en … kijk!

info

orientatie@benedictusberg.nl
www.benedictusberg.nl/geroepen_orientatie.html

locatieAbdij Sint-Benedictusberg, Mamelis 39
plaatsLemiers (Limburg)
doelgroep

Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd.

© Copyright 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever

Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl
info@rkactiviteiten.nl