categoriecursus
wanneerzaterdag 30 april 2022
beginttijd10:15 uur
eindtijd15:00 uur
 titelBible Journaling workshop
beschrijving

Biblejournaling - vrij vertaald naar: Bijbel ‘dagboeken’ - is een nieuwe manier om de Bijbel te benaderen. Bij de activiteit worden Bijbelteksten op een creatieve manier letterlijk vormgegeven met sierlijke letters (ook bekend als handlettering) en inspirerende quotes, tekeningen, symbolen, stempels, sjablonen en stencils. Door de Bijbelverhalen op andere manier te lezen zal de betekenis op een nieuwe manier worden ervaren. Het doordringen van de woorden staat centraal, niet het eindresultaat van het creatieve proces. De Bijbel opnieuw betekenis geven door de eeuwenoude teksten te verbeelden werkt voor veel biblejournalers verrijkend.

Workshop Biblejournaling - thema vooruitkijken
Op zaterdag 30 april 2022 organiseren By Kris en Onze Lieve Vrouw Ter Nood een Workshop Biblejournaling in het gasthuis in het voormalig Julianaklooster. Het thema van de workshop is vooruitkijken en met creatieve materialen zoals sjablonen, vellum inserts (semi-transparant vellen), knipsels, aquarelpotloden, fineliner, stempels, watercolor, tape en stickers gaat de groep aan de slag met het creatief vormgeven van Bijbelteksten.

Programma
10:15 uur - Ontvangst, koffie en thee
10:30 uur - Start Workshop Biblejournaling
13:00 uur - Lunch met soep, broodje, warme snack en salade
13:30 uur - Vervolg Workshop Biblejournaling
15.00 uur - Einde workshop

Deelnemers brengen hun eigen Bijbel mee. Bij voorkeur werkt de deelnemer in een Bijbel met extra schrijf- en tekenruimte (verkrijgbaar op de webshop van www.biblejournaling.nl) of anders in een normale Bijbel en/of schetsboek.

Kosten workshop: € 65 per persoon. Dit is inclusief: goodiebox met materialen die voor workshops nodig zijn: o.a.: lijmstick, rolletje dubbelzijdig tape, groot sjabloon, micron fineliner, set met vellum, watercolorkaart met zes dotjes Van Gogh watercolor en penseel. Koffie/thee/zoetigheid en uitgebreide lunch.

Aanmelden: www.bykris.nl onder kopje ‘activiteiten’

Wil je blijven dineren en/of overnachten in het Gastenhuis? Informeer bij het secretariaat voor de mogelijkheden: info@olvternood.nl of +31-(0)72-5051288 met vermelding van deelname van de workshop Biblejournaling.

info

(072) 505 12 88
info@olvternood.nl
www.olvternood.nl

locatieDiocesaan Heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood, Hoogeweg 65
plaatsHeiloo (Noord-Holland)
doelgroep

Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd.

© Copyright 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever

Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl
info@rkactiviteiten.nl