categorieprocessie
wanneerzondag 1 mei 2022
beginttijd10:35 uur
 titelProcessie met het Mirakel van Alkmaar
beschrijving

Eindelijk kunnen we weer een normale Bloedwonderviering houden. Vorig jaar mocht het niet, maar dit jaar wel. En wel op zondag 1 mei. We houden dit keer voorafgaand aan de viering een processie door de oude binnenstad.

Om 10.35 uur is het vertrek vanuit de kerk via de tuin in de St. Jacobstraat, we gaan dan via het Fnidsen en de Mient aan de zuidzijde naar de Platte Stenenbrug. Hier wordt halt gehouden.

Om 10.45 uur kan men zieh bij de Gewelfde Stenenbrug aansluiten bij de processie. Daar is een kort gebed en wordt de route vervolgd via de Visbanken en het Verdronkenoord (aan de kant van de kerk) naar het kerkplein.

Via de hoofddeuren en het middenpad gaat de processie naar het middenaltaar en kan men een plek zoeken in de banken! Loopt en viert u mee?

De viering is ook de maandelijkse Internationale Viering. Voor de kinderen is er Kindercatechese met als thema: “Het wonder van Alkmaar”.

info

dominicusparochie.nl/1-mei-processie-met-mirakel-van-alkmaar-en-internationale-h-mis

locatieSint Laurentiuskerk, Verdronkenoord 68
plaatsAlkmaar (Noord-Holland)
doelgroep

Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd.

© Copyright 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever

Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl
info@rkactiviteiten.nl