categorieconferentie
wanneerzaterdag 29 oktober 2022
beginttijd11:00 uur
eindtijd17:00 uur
 titelDag voor de Latijnse Liturgie
beschrijving

Op zaterdag 29 oktober is er in Leeuwarden de Dag voor de Latijnse liturgie, waarop Michael Uwe Lang zal spreken over de liturgische theologie van Joseph Ratzinger. Alle leden maar ook niet-leden zijn uitgenodigd om deze dag mee te maken.

Spreker
Father Uwe Michael Lang
Embracing History and Cosmos:
The Theology of the Liturgy of Joseph Ratzinger/Benedict XVI
Van deze voordracht zal een Nederlandse vertaling beschikbaar zijn. Father Lang is een Duitse priester van het Oratorium van de H. Filippus Neri in Londen. Hij is gepromoveerd in de theologie aan de universiteit van Oxford en hij doceert aan de St. Mary’s University in Twickenham en aan Alan Hall Seminary in Londen. Hij heeft enkele gezaghebbende boeken gepubliceerd. Zijn jongste boek, The Roman Mass: From Early Christian Origins to Tridentine Reform, is onlangs verschenen.

Locaties
De Dag voor de Latijnse liturgie vindt plaats in Leeuwarden. De H. Mis wordt gevierd in de St. Bonifatiuskerk (Bonifatiusplein 20). Het verdere programma van de dag vindt plaats in De Koperen Tuin (Prinsentuin 1). Van de kerk naar de vergaderlocatie wandelt men in tien minuten. De afsluitende vespers worden weer gevierd in de St. Bonifatiuskerk.

Logistiek
Met het openbaar vervoer is de kerk bereikbaar met de trein. Vanaf station Leeuwarden is het een kwartier lopen naar de kerk. Vanaf het busstation brengen de bussen 3 (richting Camminghaburen) en 8 (richting Vrijheidswijk) u in de buurt van de kerk. De auto kunt u parkeren in Parkeergarage Hoeksterend, Hoeksterpad 3. Van de parkeergage naar de kerk is het vijf minuten lopen.

Programma
11.00 uur - Latijnse H. Mis in de Sint-Bonifatiuskerk (voorafgaand biechtgelegenheid)
12.15 uur - Lunch in De Koperen Tuin, Prinsentuin 1 te Leeuwarden
13.30 uur - Opening door de voorzitter, voordracht door Father Uwe Michael Lang
16.00 uur - Eerste vespers van de 31e zondag door het jaar in de Sint-Bonifatiuskerk

info

www.latijnseliturgie.nl

locatieSint-Bonifatiuskerk, Bonifatiusplein 20
plaatsLeeuwarden (Friesland)
doelgroep

Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd.

© Copyright 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever

Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl
info@rkactiviteiten.nl