categoriebezinning
wanneerzondag 13 november 2022
beginttijd14:00 uur
 titelOnthulling standbeeld - Homeless Jesus
beschrijving

Op 13 no­vem­ber, de Wereld­dag van de armen, onthult weth­ou­der Rutger Groot Wassink het stand­beeld Homeless Jesus voor de Mozes en Aäron­kerk in Am­ster­dam.

Homeless Jesus
Het stand­beeld Homeless Jesus laat een dak­loze persoon zien, liggend op een bankje, alleen herken­baar als Jezus door de won­den in zijn voeten. Bij de Ge­meen­schap van Sant’ Egidio staat vriend­schap met de armen centraal. Het beeld Homeless Jesus bena­drukt dit belang van vriend­schap met de armen en moe­digt mensen aan om niemand in de steek te laten.

Het beeld is van de hand van de Canadese kunste­naar Timothy P. Schmalz. Zijn kunst­werken, die voorbij­gan­gers bewust maken van de schrijnende situaties waarin mensen zich kunnen bevin­den, zijn we­reld­be­roemd. Een van zijn bekendste werken is het stand­beeld Angels Unawares op het Sint-Pieters­plein in het Vati­caan. Sant’ Egidio is vereerd dat de maker vanuit Canada aanwe­zig wil zijn bij de ont­hul­ling van Homeless Jesus in Am­ster­dam.

Ont­hul­ling
De Ge­meen­schap is verheugd het beeld te kunnen plaatsen als teken van soli­da­ri­teit met de kwets­ba­ren van de samen­le­ving. Het beeld komt te staan voor de gevel van de Mozes en Aäron­kerk in Am­ster­dam.

info

www.santegidio.nl

locatieMozes en AƤronkerk, Waterlooplein 207
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
doelgroep

Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd.

© Copyright 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever

Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl
info@rkactiviteiten.nl