categorieliturgie
wanneerzondag 6 november 2022
beginttijd17:00 uur
 titelWillibrordvespers Nicolaasbasiliek
beschrijving

Willibrordvespers, zondag 6 november 2022 vanaf 17.00 uur.
Schola Cantorum Amsterdam, o.l.v. Laine Tabora.
Celebrant is pastoor Eric Fennis.
Nicolaasbasiliek, Prins Hendrik Kade 73 (tegenover Amsterdam CS), Amsterdam

De heilige Willibrordus is de patroonheilige van de Nederlands kerkprovincie, en daarom is 7 november een hoogfeest. Deze monnik werd in het Engelse Northumbria geboren rond 658 en overleed 7 november 739 te Echternach (Luxemburg). Via Ierland kwam hij als missionaris in de Lage Landen terecht. Door samenwerking met Frankische heersers en een mandaat van paus Sergius I was hij in staat diverse kerken en abdijen te stichten. Hij geldt als de eerste aartsbisschop van Friesland.

De antifonen rond de psalmen vertellen kort en bondig Willibrordus’ levensverhaal vanaf zijn missionering. De antifoon bij het Magnificat van de Eerste Vespers is een gebed gericht aan de heilige Willibrordus om de huidige kudde te hoeden en te leiden tot Christus. Hierin wordt hij aangesproken op zijn herderlijke kwaliteiten en het feit dat hij diverse bronnen heeft geslagen.

info

www.nicolaas-parochie.nl/nicolaas

locatieBasiliek van de Heilige Nicolaas, Prins Hendrikkade 73
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
doelgroep

Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd.

© Copyright 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever

Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl
info@rkactiviteiten.nl