categorielezing
wanneerdinsdag 24 januari 2023
beginttijd20:00 uur
 titelLezing - Maria, icoon van genade
beschrijving

Te gast is professor dr. Arnold Huijgen, hoogleraar aan de Theologische Universiteit van Apeldoorn. Deze universiteit is verbonden aan de Christelijk Gereformeerde Kerk. Prof. Huijgen heeft een boek geschreven over Maria, getiteld ‘Maria, icoon van genade’.

Het komt niet zo vaak voor dat een gereformeerd theoloog een boek schrijft over de Moeder van de Heer. Maria heeft op het gereformeerde erf immers een andere en vooral kleinere rol dan op het rooms-katholieke erf. Huijgen tracht een helder beeld te krijgen op Maria, waarbij hij zowel kritisch kijkt naar zijn eigen gereformeerde traditie als naar de rooms-katholieke. Prof. Huigen neemt ons mee op een verkenning: hij kijkt naar het verleden (hoe werd er in de loop van de eeuwen naar Maria gekeken?); naar het heden (welke rol speelt zij vandaag in ons geloof?); en hij werpt een blik in de toekomst (hoe kunnen we elkaar als christenen van diverse pluimage vinden in de Moeder van de Heer?).

Het belooft een interessante avond te worden.

Iedere geïnteresseerde is welkom! Aanmelden hoeft niet.

info

www.katholiekdrechtsteden.nl

locatieTitus Brandsma Gedachteniskapel, Nolensweg 10
plaatsDordrecht (Zuid-Holland)
doelgroep

Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd.

© Copyright 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever

Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl
info@rkactiviteiten.nl