categorieretraite
wanneervanaf maandag 20 februari 2023
beginttijd20:00 uur
eindtijd21:30 uur
 titelDigitale bijbellezing in de Veertigdagentijd
beschrijving

Op de zondagen in de Veertigdagentijd lezen we Bijbelteksten die ons op weg helpen door deze periode van vasten. Deze teksten lezen we op zondag in de viering en vaak blijft het daarbij.

De preek helpt ons bij het duiden van de teksten, maar de lezingen hebben ons nog veel meer te zeggen, met name de lezingen uit het Evangelie. Een manier om dit op het spoor te komen is om samen het Evangelie te lezen en met elkaar uit te wisselen wat hierin raakt, verwondert of misschien wel schuurt. Door dit met elkaar te delen gaan we als tochtgenoten samen op weg.

Digitale retraite via Zoom
Deze Veertigdagentijd starten we daarom met een ‘digitale retraite’ rond het Evangelie onder leiding van pastor Sander Verschuur. Op de maandagavonden in de Veertigdagentijd ontmoeten we elkaar online via Zoom. We lezen samen het Evangelie van de komende zondag en we wisselen in verschillende fases uit wat ons in de tekst raakt.

Start maandag 20 februari
Op maandagavond 20 februari starten we met de retraite. Op de eerste bijeenkomst lezen we nog geen Evangelie, maar maken we kennis met elkaar en met de methode. De week erna beginnen we met de wekelijkse retraite. Als u een keer een bijeenkomst mist, dan is dat uiteraard geen probleem.

De bijeenkomsten starten om 20.00 uur en om uiterlijk 21.30 uur sluiten we af.

Wat heeft u nodig?
In ieder geval een computer, een tablet of een mobiele telefoon met camerafunctie, waarop Zoom geïnstalleerd is. Een Bijbel is natuurlijk ook handig, maar de teksten kunnen ook digitaal verstuurd worden.

Aanmelden
Voor aanmelden en/of vragen kunt u terecht bij pastor Sander Verschuur. Hij stuurt u de link van de Zoom-sessie toe. Zijn mailadres is: sander.verschuur@katholiekdrechtsteden.nl

info

Sander Verschuur pr.
(078) 613 63 90
sander.verschuur@katholiekdrechtsteden.nl
www.katholiekdrechtsteden.nl

locatieOnline via Zoom
plaatsNederland
doelgroep

Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd.

© Copyright 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever

Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl
info@rkactiviteiten.nl