categorielezing
wanneermaandag 15 mei 2023
beginttijd19:30 uur
 titelLezing Mgr. De Korte - Solidariteit
beschrijving

Veel mensen maken zich enorm veel zorgen over de polarisatie in ons land. Actiegroepen van politiek links tot rechts verdelen de mensen. Om ons heen zien we omgekeerde vlaggen en in het nieuws lezen we over demonstraties, wegblokkades en stakingen. De stikstofproblematiek en de oorlog in Oekraïne zet mensen op scherp. Maar waar komt het allemaal nog bij elkaar?

Op maandagavond 15 mei houdt de Mgr. Gerard de Korte (bisschop van Den Bosch) in de Tilburgse Petrus en Pauluskerk een lezing over ‘Solidariteit in onze wereld’. Hij zal daarbij ingaan op de pauselijke encyclieken Laudato Si en Fratelli Tutti.

Wie maakt zich geen zorgen over de wereld waarin onze kinderen en kleinkinderen straks moeten leven? Het woord ‘solidariteit’ gaat over mensen die opkomen voor elkaar en het biedt een alternatief voor mensen die elkaar te vuur en te zwaard bevechten. Het woord geeft uitzicht op de gezamenlijkheid waar iedere mens naar verlangt. Solidariteit is echter geen toverwoord, iets dat met de knip van een vinger werkelijkheid wordt. Het vraagt inzet. Wie de herkomst van het begrip onderzoekt komt tenslotte ook uit bij evangelische waarden.

Kom op maandagavond 15 mei 19.30 uur naar de Petrus en Pauluskerk en laat u meevoeren in deze speurtocht naar meer solidariteit in onze wereld. En wie weet? Misschien brengt het u wel op ideeën waarmee u samen met anderen weer verder kunt gaan.

Deze avond krijgt u ook informatie over het vormingsprogramma van Parochie De Goede Herder.

Datum en tijd: maandag 15 mei, 19.30 uur

Plaats: Petrus en Pauluskerk, Vierwindenlaan 9

Toegang is gratis

info

parochiedegoedeherder.nl

locatiePetrus en Pauluskerk, Vierwindenlaan 9
plaatsTilburg (Noord-Brabant)
doelgroep

Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd.

© Copyright 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever

Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl
info@rkactiviteiten.nl