categorieprocessie
wanneerzondag 25 juni 2023
beginttijd11:00 uur
eindtijd15:00 uur
 titelSint-Jansprocessie Laren
beschrijving

Op zondag 25 juni 2023 om 11.00 uur wordt weer de Sacramentsprocessie gelopen in Laren.

Hoe vieren wij dat! Na feestelijk klokgelui wordt het feest op zaterdag in de vooravond geopend met een plechtig lof; op zondag, de dag zelf, met een vroege ochtendmis op het kerkhof, daarna een plechtige Hoogmis met Latijnse gezangen in de basiliek, gevolgd door het hoogtepunt van het patroonsfeest: de Sint Jansprocessie. Het geheel wordt afgesloten met een plechtig sluitingslof.

Programma

07.00 uur: Eucharistieviering op het Sint Janskerkhof. Celebrant is kapelaan Mikel Palic

09.00 uur: Plechtige, Latijnse hoogmis in de Basiliek. Hoofdcelebrant is pastoor Nico van der Peet. Het koor staat o.l.v. Bas Groenewoud en is ook te volgen via een livestream op sintjanlaren.nl

11.00 uur: Sint Jansprocessie
De processie vertrekt vanuit de Basiliek en gaat via de Brink, Sint Janstraat en de Hilversumseweg naar het Sint Janskerkhof.

12.15 uur: Eucharistieviering op het kerkhof.
Hoofdcelebrant is Mgr. Hendriks, bisschop van bisdom Haarlem-Amsterdam. 

13.15 uur: Vertrek van de sacramentsprocessie vanaf het kerkhof, deze gaat via de Langsakker, Vredelaan, Zevenenderdrift, Zevenend en de Brink naar de Sint Jansbasiliek.

14.30 uur: Afsluiting van de processie met sluitingslof in de Basiliek met het Te Deum, Tantum Ergo en na de Zegen het bekende Larense Sint Janslied. Deze viering is ook te volgen via een livestream op sintjanlaren.nl . De feestelijkheden worden beëindigd door Drum- & Showband MCC met een aubade voor de pastoors op het kerkplein.

De Basiliek blijft open tot 16.15 uur.

Thema 2023
Dit jaar is het thema van ons patroonsfeest uit de Bergrede van Jezus Christus (Mattheus 5: 5) “Gelukkig de Zachtmoedigen”, want zij zullen het land bezitten. Tijdens het openingslof op zaterdag 24 juni zal pastoor Nico van der Peet graag ingaan op het gekozen thema.

info

www.sintjansprocessie.nl

locatieSint Jansbasiliek, Brink 31
plaatsLaren (Noord-Holland)
doelgroep

Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd.

© Copyright 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever

Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl
info@rkactiviteiten.nl