categoriemuziek
wanneerdonderdag 29 juni 2023
beginttijd20:00 uur
 titelOrgelconcert - Tussen hemel en aarde
beschrijving

Onder de titel ’Tussen hemel en aarde’ geeft Eric Koevoets zijn 23ste én laatste concert in de Bach-cyclus op zijn geliefde Pels-orgel in de Antonius van Padua-kerk te Dordrecht. Het geloof was prominent aanwezig bij de componisten Johannes S. Bach, Nicolaus Bruhns en Dietrich Buxtehude. Geregeld kan de luisteraar dat bij hun muziek ook daadwerkelijk ervaren, de verbinding tussen hemel en aarde. De Dordtse organist Eric Koevoets hoopt dit gevoel aan mee te kunnen geven bij zijn concert op 29 juni om 20:00 uur.  

Bach, Bruhns en Buxtehude
Van deze drie componisten is Bruhns, een leerling van Buxtehude, de minst bekende. Veel muziek van hem is verloren gegaan. Bach heeft er echter voor gezorgd - door er met de hand kopieën van te maken - dat er toch nog muziek bewaard is gebleven. Koevoets speelt Bruhns’ Praeludium in e-moll, ‘de grote e-moll’. Het concert opent hij met de beroemde Passacaglia van Buxtehude. Koevoets eindigt met de laatste vier nog te spelen werken van zijn Bach-cyclus. Een stralend einde, waarin hemel en aarde voelbaar zijn, zoals in het slotwerk van het concert, Praeludium (Toccata) in E BWV 566.

Waar en wanneer?
Het concert vindt plaats op donderdag 29 juni om 20:00 uur in de Antonius van Padua-kerk, Burgemeester De Raadtsingel 45 te Dordrecht. De deuren openen een half uur voor aanvangstijd. Toegang is vrij met een collecte na afloop (adviesbedrag € 9,00 p.p.)

info

www.facebook.com/OrgelconcertenDordrecht

locatieSint Antoniuskerk, Burgemeester De Raadtsingel 45
plaatsDordrecht (Zuid-Holland)
doelgroep

Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd.

© Copyright 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever

Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl
info@rkactiviteiten.nl