categoriefestiviteit
wanneerzondag 9 september 2007
 titelDevotionalia-verzamelbeurs
beschrijving31e internationale devotionalia-verzamelbeurs

Op zondag 9 september 2007 wordt in de zalen van Gemeenschapshuis ”De Landing” aan de Tarwelaan 109 in Eindhoven van 9.30 tot 15.30 uur de 31e internationale devotionalia-verzamelbeurs gehouden.

Hier worden veel zaken, die in gebruik waren in de bloeitijd van het rijke roomse leven, aangeboden en geruild. Deze beurs wordt georganiseerd door de Stichting Devotionalia, die ook al 25 jaar een periodiek op dit gebied laat verschijnen. Het periodiek verschijnt 6 keer per jaar en heeft ongeveer 1200 abonnees.

Op deze beurs wordt ook de speciale editie van het boek Herinnering aan Het Rijke Roomse Leven te koop aangeboden. Deze editie kwam tot stand ter gelegenheid van het 25 jarig bestaan van de Stichting Devotionalia.

De Stichting wil graag de mensen die deze religieuze artikelen verzamelen de gelegenheid bieden om op zo’n verzamelbeurs het ontbrekende aan te schaffen en/of te ruilen met andere verzamelaars.

Ongeveer 40 standhouders zullen op deze gespecialiseerde verzamelbeurs hun materiaal aanbieden. Dat kunnen heiligenbeelden uit gips, hout, brons of porselein zijn of rozenkransen en medailles zijn. Ook boeken met heiligenlevens en kerkboeken met mooie gravures zijn zeer in trek. Verder is er voor de liefhebber op het terrein van het verzamelen van santjes, kantjes en allerlei soorten prentjes altijd wel weer iets te vinden om de verzameling mee aan te vullen.
De entree bedraagt 1 Euro per persoon.

info(040) 241 6109
devotionalia@hotmail.com
locatieGemeenschapshuis De Landing
plaatsEindhoven (Noord-Brabant)
doelgroep

Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd.

© Copyright 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever

Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl
info@rkactiviteiten.nl