Vandaag is woensdag 6 december
Sinterklaas
 

categorie categorie Cursus
cursus
wanneervanaf woensdag 28 oktober 2020    Evangelie van 2020-10-28
 titelAlpha-cursus Vredeskerk Amsterdam
beschrijving

De ALPHA- cursus Misschien heb je er al eens een keer van gehoord of misschien is het geheel nieuw voor je, maar vanuit de parochie wordt op woensdag 28 oktober een nieuw initiatief gestart, de ALPHA- cursus. Mensen die nieuwsgierig zijn in wat kerk en geloof inhoud willen we met de ALPHA- cursus een handreiking geven om de kerk beter te leren kennen en proberen antwoorden te vinden op belangrijke (geloofs) vragen in je leven.

Inhoud
De ALPHA- cursus is een korte introductie op het christelijk geloof van in totaal 12 bijeenkomsten en een ALPHA-weekend. Aan de hand van 15 thema’s biedt de cursus ruimte om met anderen over allerlei thema’s binnen het christelijk geloof te praten in een ontspannen sfeer van vriendschap en vertrouwelijkheid. Elke bijeenkomst begint met een maaltijd waarin de deelnemers elkaar kunnen leren kennen en bijpraten. Na de maaltijd wordt er door een gastspreker een inleiding gegeven op het thema van die avond. Na een korte koffie pauze worden er groepjes gevormd en krijgen de deelnemers de gelegenheid om in alle vrijheid te reageren en van gedachten te wisselen met elkaar. Er mag alles gezegd, gevraagd en getwijfeld worden en met de groepjes proberen we een antwoord te vinden.

Voor wie
Voornamelijk voor jou als je op zoek bent naar antwoorden op fundamentele geloofs- en levensvragen in je leven. Maar ook als je wel naar de kerk komt en behoefte hebt om je verder te verdiepen en inzicht te krijgen in het christelijk geloof.

De Vredeskerk wil jou met deze cursus een plek geven waar je je met jouw vragen thuis voelt en je verder op weg helpen. Durf je de uitdaging aan om antwoorden te zoeken? Meld je dan aan bij Marco Voorhuis via het onderstaande email adres. Mail hem ook als je meer informatie wilt. Ken je misschien iemand voor wie dit wel iets Is? Nodig hem of haar dan uit om te komen. De eerste avond is een introductieavond.

Mocht je na die avond besluiten om deel te nemen aan de cursus dan vragen we je een bijdrage van € 75 als onkosten voor de maaltijden en het cursusmateriaal. In overleg kan de eigen bijdrage worden aangepast als dat een probleem mocht zijn.

Coronamaatregelen
Omdat de bijeenkomsten in de pastorie plaatsvinden zijn er voor je eigen veiligheid Corona maatregelen van kracht. De groep zal niet te groot zijn om de onderlinge anderhalve meter afstand te kunnen waarborgen. Bij de ingang van de pastorie zal worden gevraagd om je handen te desinfecteren. We doen er alles aan om een zo veilig mogelijke omgeving te creëren en iedereen een gezellige en inspirerende avond te geven.

Dus wees er snel bij en geef je op!

Namens het ALPHA-team: Marco Voorhuis, Bernadette Spieker, Jos de Keijser, Vincent Tuinder, Sandrina Masullo, Hans Jacobs.

info

Marco Voorhuis
amsterdam.vredeskerk@gmail.com
www.amsterdam.vredeskerk.nl

locatiePastorie Parochie OLV Koningin van de Vrede (Vredeskerk), Pijnackerstraat 9
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2023 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl