Vandaag is donderdag 21 september  

categorie categorie Bezinning
bezinning
Opus Dei

Opus Dei

Website E-mail

Personele prelatuur van de katholieke Kerk die gewone leken helpt de heiligheid na te streven in hun dagelijkse bezigheden, in het bijzonder door hun werk, gesticht in 1928 door Jozefmaria Escrivá

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerdonderdag 28 t/m zondag 31 oktober 2021    Evangelie van 2021-10-28
begintijd21:00 uur
eindtijd16:00 uur
 titelBezinningsdagen Dames - Zonnewende
beschrijving

Zonnewende is een conferentieoord met een fraai park in Brabant. Het nodigt uit tot rust en verdieping en is uitermate geschikt voor dagen van bezinning om een impuls te geven aan het geestelijk leven en de relaties thuis en op het werk.

De Coronacrisis neemt op de een of andere manier iedereen in beslag. We zijn niet immuun voor het leed en de onzekerheid die dit met zich meebrengt. Het dagelijks leven biedt niet altijd voldoende gelegenheid tot reflectie op het eigen functioneren thuis, op het werk, onder vrienden. Daarom kan Zonnewende een ideale plek zijn om in een sfeer van persoonlijk gebed en meditatie na te denken over de relatie met God en de invloed hiervan op ons dagelijkse leven en onze maatschappelijke betrokkenheid.

Tijdens deze bezinningsdagen is er veel aandacht voor zowel de barmhartigheid van God voor ons, als voor onze barmhartigheid binnen het gezin, onder collega’s en in het contact met andere mensen.

Er is tijd om met rust een gesprek te hebben met de priester en/of het sacrament van de biecht te ontvangen.

Naast heilige Mis zijn er in de loop van de dag vier overwegingen in de kapel. Ook wordt elke dag een inleiding gegeven over een thema dat het dagelijks leven van de christen raakt. De uitstelling van het Allerheiligste, het bidden van de kruisweg en de rozenkans vergemakkelijken het om diepgang te geven aan ons christelijk leven.

’s Middags is er extra ruimte voor een wandeling, een boek en persoonlijk gebed.

De bezinningsdagen worden verzorgd door de prelatuur van het Opus Dei die de christelijke boodschap verspreidt dat iedereen geroepen is om heilig te worden.

Met inachtneming van de Coronamaatregelen biedt Zonnewende de mogelijkheid om op de onderstaande data deel te nemen aan bezinningsdagen met een maximum van 20 personen per groep.

Dames
25 t/m 28 februari 2021
08 t/m 11 maart 2021 (midweek)
18 t/m 21 maart 2021 (Engels)
05 t/m 08 oktober 2021 (midweek)
28 t/m 31 oktober 2021
11 t/m 14 november 2021 (Engels voor young professionals)
18 t/m 21 november 2021 (Spaans)

Jongedames
25 t/m 28 februari 2021
28 t/m 31 oktober 2021
18 t/m 21 november 2021

Voor alle bezinningsdagen geldt: Aanvang 21.00 / Einde 16.00 uur

info

(06) 30 17 52 81
secretariaat@soka.nl
opusdei.org/nl-nl/article/bezinningsdagen-in-zonnewende-2021

organisatieOpus Dei
locatieZonnewende, Tilburgseweg 54
plaatsMoergestel (Noord-Brabant)
postcode50
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2023 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl